Geen categorie

Neem je eigen verpakking mee – Zero Waste Nederland

Verpakkingen, je vind ze overal..een plastic zak om je brood, een kartonnen doos vol plastic en vulmateriaal om je bestelling, kinderkoekjes per portie verpakt in een zakje met daaromheen nog een extra plastic verpakking. In mijn keuken heb ik vier bakken staan, één voor groen, één voor papier, één voor plastic en een bak voor restafval. De plastic bak puilt iedere week weer opnieuw binnen no time over.Ik let er wel op, ik neem mijn herbruikbare katoenen groenten zakjes mee naar de supermarkt om plastic zakjes te besparen. Ik neem mijn eigen boodschappen tas mee zowel naar de supermarkt als naar de stad tijdens het shoppen. Maar toch, die plastic bak blijft als een tierelier vol raken.

Op Facebook kwam ik het concept Zero Waste Nederland tegen. Ze hebben als doel om die grote hoeveelheid afval te verminderen. Doormiddel van de door hen ontwikkelde “neem je eigenverpakking mee” sticker, willen ze ons ertoe zetten om te denken aan het milieu. Dit kunnen wij doen door simpelweg je eigen verpakking mee te nemen. Een kleine moeite met zoveel impact. Winkels kunnen doormiddel van de sticker laten zien aan de consument dat ze ook een eigen verpakking mee mogen nemen. Heeft een winkel nou geen sticker? Vraag dan natuurlijk gerust of je het gekochte broodje, cadeautje enz. in je eigen verpakking mee mag nemen. 

In de stad waar ik woon doen o.a de Hema, Subway, Odin en zelfs de AH al mee. Hoe te gek zou het zijn als straks iedere winkel dit concept heeft. Alleen samen kunnen wij zorgen voor een wereld zonder plastic.

Draag jij je steentje al bij?

Dikke kus, Lies ♡

Hits: 237

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *