Overig

Een week zonder vlees..ik doe mee!

De nationale week zonder vlees start aankomende maandag elf maart. Deze week staat in het teken van.., ja, dan snap je natuurlijk zelf ook wel..haha! Een week zonder vlees, maar waarom eigenlijk?

EEN WEEK GEEN VLEES ETEN..MAAR WAAROM DAN?
Wat je ongeveer bespaart als volwassene wanneer je een week geen vlees eet? Honderddertig liter water (Ja, daar schrok ik ook van), zesenzeventig kilometer autorijden en zo’n zevenhonderdzeventig gram dierlijkvlees. Er vanuitgaande dat je iedere dag een stukje vlees eet natuurlijk. Ik vind het nog al wat.

MAAR WAT EET JE DAN WEL?
Ja, daar ben ik dus ook wel benieuwd naar. Ik heb afgelopen jaar al een aantal vleesvervangers geprobeerd zoals een broccoli burger en “neppe kip” stukjes, maar ik ben nog niet echt fan. Een goed moment om volgende week wat meer varianten uit te testen. Je kunt bij de Lidl, Albert-Heijn en nog vele andere supermarkten terecht voor een groot assortiment vegetarische producten. 

Ik ben heel benieuwd hoe deze week mij gaat bevallen. Doe je ook mee? Het is maar voor een weekje, moet kunnen toch?

Op de website van een week zonder vlees vind je meer informatie.

Dikke kus, Lies ♡

 

Hits: 37

One Comment

  • GS

    Al doe je dat maar 1x per week perfect. Moet men geen overproductie blijven bedrijven natuurlijk. Men zegt dat 1/3 van alle voedsel weer wordt vernietigt. Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *