Balance,  Voeding

Een driedaagse sappen & soepen kuur – mijn ervaring + kortingscode

Bij een detox ontdoe je je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Natuurlijk zijn je nieren en je lever constant bezig met het opruimen van allerlei schadelijke stoffen in je lichaam. Toch vind ik het een fijn idee om deze organen af en toe een beetje te helpen, om zo je lichaam even tot rust te kunnen laten komen. Ik deed een driedaagse sappen & soepen kuur van Sapmeesters en vertel je in dit artikel mijn ervaring.

Op woensdagavond werd het pakket bezorgd door de fietskoerier, want bij Sapmeesters proberen ze, voor zover dit mogelijk is, een beetje aan het milieu te denken. Ook de flessen zijn voor een deel gemaakt van gerecycled plastic, word ik blij van! Maar ik dwaal af…

De soepen en sappen zijn op de dag van levering gemaakt. Vers van de pers dus! Bij het uitpakken kwam ik verschillende sappen, soepen, supplementen, shots en tussendoortjes tegen. Enorm uitgebreid, goed doordacht, strak en verzorgd vormgegeven.  Ja, het oog wil ook wat! Een mooie vormgeving vind ik een heel belangrijk detail. Er zijn drie levels sapkuren verkrijgbaar bij Sapmeesters. Ik deed de “Gentle” waarbij ik ook tussendoortjes mocht eten. Je kiest je kuur uit op basis van je doel.

SAPKUUR DAG ÉÉN

Ik startte de dag met een citroen shot die ik mocht aanlengen met lauwwarm water. Gevolgd door een cranberry shot en een Aloë Vera shot, niet zo lekker, wel gezond! Met een glas water klokte ik de supplementen achterover die bestonden uit een Multivitamine, Psylliumvezels (zorgt voor een goede darmwerking), Probiotica (bouwt de darmflora op), Omega vetzuren (ondersteund o.a het hart, spieren, gewrichten en de weerstand). Toen was het tijd voor mijn ontbijtsapje. Super lekker en zoet, ik word blij van zoette dingen. Een feestje om te drinken vond ik het. Als tussendoortje at ik een rawbal die vol met superfoods zat zoals kurkuma, gember, gojibessen, matcha enz. en eerlijk, dit vond ik zó lekker! ‘s Middags dronk ik een sapje op basis van een aantal groenten en daar dronk ik ook een bouillonnetje bij. Om een uurtje of vier kreeg ik weer wat trek, ik at een zakje van Bites We Love, dit is een noten mix van 35 gram. ‘s Avonds kreeg ik een aspergesoepje die echt heerlijk was. Ook mocht ik nog een sapje drinken, maar deze heb ik niet helemaal op gekregen, vond het een behoorlijke maaltijd. Dag één ging goed, ik voelde mij lekker, energiek en had totaal geen hongergevoel.

SAPKUUR DAG TWEE

De tweede dag zag er qua indeling hetzelfde uit als dag één. Wel had ik andere sapjes en een ander soepje, namelijk tomaat. Ik begon de dag met yoga omdat ook dit een ontgiftende werking heeft op je lichaam. Ook op de tweede dag had ik geen hongergevoel, de sapjes zijn namelijk behoorlijk vullend. Wel begon ik te merken dat ik duizelig werd, nu heb ik dat vaker, maar het was iets extremer dan anders. Ik denk dat dit komt door mijn lage bloeddruk, je krijgt tijdens de kuur namelijk nauwelijks zout binnen. Waarschijnlijk zullen anderen hier minder of zelfs geen last van hebben. Naast de sapjes dronk ik minimaal twee liter water om alle gifstoffen die vrijkomen af te kunnen voeren, heel belangrijk om hoofdpijn te voorkomen.

SAPKUUR DAG DRIE

De laatste dag van de sapkuur alweer. Ook dag drie weer dezelfde indeling met deze keer een linzensoepje die ook echt weer goddelijk was. De soepen van sapmeesters zijn echt een aanrader! Bomvol verse ingrediënten, vullend en ècht lekker! Weer merkte ik dat ik behoorlijk duizelig was, heb mij dus zo rustig mogelijk gehouden. Wel deed ik iedere avond een wandelingetje want ook dit heeft, naast dat beweging super goed voor je is, een reinigende werking op je lichaam. ‘s Middags had ik enorm behoefte aan eten. Niet omdat ik persé honger had, maar omdat ik bijna weer mocht eten, (mindset dus). Zo zie je maar weer hoe je hoofd je toch af en toe ontzettend voor de gek kan houden.

WAT HET MIJ GEBRACHT HEEFT

Naast het feit dat het een heerlijk gevoel is om weer wat schoner te zijn van binnen, heeft het mij ook geholpen om bewuster om te gaan met wat ik in mijn lichaam stop. Ik kook inmiddels al heel lang vers. Hiermee bedoel ik zonder die overheerlijke, makkelijke pakjes en zakjes die bomvol suikers, kleurstoffen, smaakversterkers en al die troep zitten. Dus echt ongezond eet ik niet, maar natuurlijk kan het ook bij mij altijd beter. Dit is een hele fijne steun in de rug voor een nog gezondere, gevarieerdere en kleurrijkere levensstijl. Ik ben zelfs iets afgevallen met de kuur, altijd fijn natuurlijk!

Ook begon ik te merken dat mijn stoelgang langzaam beter werd. Ja, iets waar veel mensen niet open over praten, maar ik weet dat er voornamelijk veel vrouwen zijn die wel eens of zelfs regelmatig (yes, me) last hebben van problemen met de stoelgang. En dat kan echt heel vervelend en ongezond zijn. Ik mag blij zijn als ik twee keer per week naar het toilet kan. Tijdens de detox-kuur merkte ik dat mijn darmen enorm aan het rommelen waren en sindsdien (ik ben nu een week verder) gaat het een stuk beter. Je ontlasting zegt een hoop over je gezondheid, constipatie (oftewel, niet naar het toilet kunnen) wordt ook wel gelinkt aan het eten van teveel bewerkt voedsel of een te traag werkende schildklier. De ontlasting blijft te lang in het darmkanaal waardoor de gifstoffen, die doormiddel van de ontlasting naar buiten moeten worden gewerkt, weer door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je bijvoorbeeld huidproblemen krijgt. Voor mij een hele fijne bijkomstigheid dus dat ook dit verbeterd wordt met deze sappen- en soepenkuur. Wel is het noodzakelijk om dus na de kuur gezond, gevarieerd en kleurrijk te blijven eten om dit effect te kunnen blijven behouden.

Wat mij betreft is deze kuur ècht een aanrader voor iedereen die zich fijn, gezond en fit wil voelen. Je hebt maar één lichaam en ik ben van mening dat je daar heel zorgvuldig en liefdevol mee om zou moeten gaan. Je merkt het meteen wanneer je goed voor jezelf zorgt, je voelt je lekker, straalt en hebt minder last van ongemakken.

Met mijn code “liesvertelt” krijg je 10% korting op jouw kuurtje. Een cadeautje voor je lichaam en geest!

Hits: 369

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *