Geen categorie

Weleda bereidingsapotheek/tuinen

Een tijdje geleden bezocht ik op een mooie, zonnige dag de Weleda bereidingsapotheek in Zoetermeer. Ik deel graag mijn ervaring met je.

In 1921 richtte Rudolf Steiner Weleda op.
Hij kwam tot de ontdekking dat het lichaam iets bijzonders kon, namelijk zichzelf helen/herstellen. Af en toe kan het lichaam wel wat hulp gebruiken en zo ontstonden de verzorgingsproducten en geneesmiddelen van Weleda.

Weleda ontwikkelt producten die 100% natuurlijke ingrediënten bevatten.
Deze ingrediënten worden in de Weleda tuinen biologisch geteeld.
In de bereidingsapotheek wordt hier vanaf de plant een product of medicijn van gemaakt.

Toen ik aankwam bij het Weleda hoofdkantoor, werd ik gastvrij ontvangen met een glaasje Duindoorn Elixer. Een lekkere sap die gemaakt wordt uit verse, zongedroogde duindoornbessen.
Het verhoogt de weerstand en is rijk aan vitamine C.

In de ontvangstzaal kregen we een presentatie over Weleda. Hier werd vertelt over de geschiedenis, een aantal producten en de bereidingsapotheek. Na de presentatie deed ik de workshop Calendula zalf maken. Ik mocht wolvet met water en tinctuur (Alcohol met een oplossing van de goudsbloem) mengen. De Calendula zalf verpakte ik in een tube. Leuk om eens een eigen zalf te maken.

Het was tijd voor de workshop gezichtsverzorging. Deze werd verzorgd door Sandra van Amstel.
Ze is de schoonheidsspecialiste van de Weleda tuin. Op de tafel stonden oude, gerecyclede scheerkistjes met twaalf verschillende flesjes, gevuld met Weleda geuren. Ik vond de Rozen, Arnica en Iris het lekkerst. Dit zijn de geuren die bij mijn persoonlijkheid passen. Dit kan verschillen per persoon en levensfase. Na de geurbeleving mocht ik mijn gezicht reinigen met de verzachtende reinigingsmelk uit de Amandellijn, waarna ik een warm compres over mijn gezicht kreeg. Nadat mijn gezicht gereinigd was, bracht ik een oog- en gezichtscrème aan uit de Irislijn.
Ik vond dit een leerzame en vooral ontspannende workshop en kreeg daarnaast nog volop gelegenheid om vragen te stellen.

 

Na de pauze, waarbij we genoten van een kopje kruidenthee met carrotcake in de mooie tuin, startte de rondleiding door de medicinale plantentuin. Aan het begin van de rondleiding liepen we langs de mooie schoonheidssalon van Sandra. Een salon waar je echt tot rust kunt komen, door de ligging in de prachtige tuin. Verschillende plantensoorten stonden al in bloei. Vol passie en trots vertelde de medewerker over de aanleg, verzorging en werking van de planten en de daarbij behorende achtergronden. Hierdoor leer je op een hele andere manier kijken naar de tuin en wat de natuur voor je kan betekenen.

Na afloop werden we uitgenodigd in de Weledawinkel, waar we een leuke goodiebag met verschillende verzorgingsproducten kregen. Daarnaast kon ik het niet laten om wat producten te kopen waar ik binnenkort zeker op terug wil komen. Ik ben nog enthousiaster geworden over de producten van Weleda nu ik de achtergronden ken.
Het was een bijzondere, leerzame en vooral gezellige dag!

Liefs Lies

Hits: 312

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *