Body

Yoga Pose – Balasana (Child Pose)

De Balasana  (Bala = kind in het Sankrit) beter bekend als ‘Child Pose’ kan je helpen bij het stretchen van je lage onderrug en armen. Het laat je hele lichaam ontspannen. Ik geef je graag een korte uitleg hoe je deze pose zelf kunt toepassen.

Rol je yoga mat uit en ga op je knieën zitten. Zorg ervoor dat je hakken elkaar raken. Laat je billen rusten op je hakken. Buig nu naar voren en laat je voorhoofd rusten op de grond. Je kunt kiezen je armen naar voren te strekken, laat je handen hierbij met de binnenkant van je handen naar beneden plat op de grond rusten. Je kunt ook kiezen je armen achterwaarts te strekken waarbij je je enkels probeert aan te raken. De binnenkant van je handen is hierbij naar boven gericht.  Kies de manier die voor jou goed voelt. Houd je natuurlijke ademhaling aan. Sluit de oefening af door tijdens het inademen recht op te gaan zitten. Bij de volgende uitademing kun je weer een ‘normale’ zithouding aannemen.

Hits: 252

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *