Mind

Het boek – gedachten & mooie momenten

Van een negatieve kijk naar een positieve kijk met het boek: gedachten & mooie momenten. Je leert jezelf om je op de positieve dingen in het leven te richten en daar dankbaar voor te zijn. Wat je aandacht geeft, dat groeit en dat geldt voor alles.

Van Marjan Palsgraaf kreeg ik het prachtige boek gedachten & mooie momenten toegestuurd. Ze vertelt hierin over haar switch van een negatieve kijk naar een positieve kijk. Na het overlijden van haar moeder begon ze met een positiviteit dagboek en kwam ze tot de conclusie dat positiviteit je veel meer geeft dan negativiteit. De meeste mensen onthouden negativiteit ook veel langer dan positiviteit, jammer eigenlijk. Het boek is om te lezen, bewust te worden, geïnspireerd te raken door alle fijne quotes en natuurlijk om al jouw fijne, mooie en positieve dingen in op te schrijven.

Wat kun je met het boek gedachten & mooie momenten?

Naast alle positieve, leerzame en inspirerende quotes die erin staan is er veel schrijf ruimte. Deze ruimte is bedoeld voor al het positieve wat er in je opkomt. Je kunt er bijvoorbeeld je doelen in kwijt, want alles dat je aandacht geeft, dat groeit. Zo is het dus ook wanneer je bewust bezig bent met de doelen die jij zou willen behalen. Ook kun je erin schrijven wat je nodig hebt om een goed, ontspannen en gelukkig gevoel te kunnen krijgen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: een rustig momentje met een kopje thee in de ochtend, af en toe een ontspannende massage, tijd voor jezelf, lekker en gezond eten, sporten enz. Kijk dan wat je op dit moment kunt doen om dat goede, ontspannen en gelukkige gevoel te kunnen krijgen of kijk wat je in het dagelijkse leven kunt veranderen waardoor je meer ontspanning en geluk ervaart. Schrijf dit op, zodat jij je er ook bewust van wordt. Iedere keer wanneer je het boek opent is dit ook weer een extra herinnering.

“Verspil geen tijd en energie aan ‘negatieve’ gedachten. Richt je op wat je wél wil en word de persoon die jij wil zijn.”

Je kunt ook deze vragen beantwoorden in het boek, om het daarna nog eens terug te kunnen lezen en er aan te werken:
– Hoe wil je graag zijn & hoe zou je willen dat andere je zien?
– Wat is iets wat je graag zou willen doen in je leven en hou zou je dit voor je zien? Denk hierbij aan werk, familie, landen enz.
– Welke dingen zijn echt belangrijk voor jou?

Leuke complimenten, foto’s en positieve tijdschriftenknipsels kun je ook kwijt in het boek. Wanneer je je dan wat minder happy voelt kun je door het boek bladeren en komt er weer een snufje positiviteit op je af.


Een boek speciaal om alleen maar mooie en positieve gedachten en herinneringen in op te schrijven vind ik zo fijn. Doordat ik mij richt op het positieve gaat de negativiteit ook makkelijker langs mij heen en denk ik sneller in positiviteit dan negativiteit. Een prachtig, waardevol boek vol liefde. 

Lie(f)s

Hits: 314

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *