Travel

Vogue X Rituals event – mijn beleving

Afgelopen donderdag mocht ik deelnemen aan de tweede editie van de Vogue Beauty Night in de Cristofori concertzaal aan de Prinsengracht in Amsterdam. Een dag georganiseerd door Vogue in samenwerking met Rituals, die helemaal in het teken stond van het (her)vinden van je balans. 

Bij binnenkomst van het prachtige gebouw, kwamen de geuren uit de Ayurveda-lijn van Rituals mij tegemoet. Aangekomen op de vijfde etage werd ik vriendelijk ontvangen door het Vogue – Rituals team. Wat een fantastische locatie! Compleet ingericht in Rituals sferen. Na een kopje Rituals kruidenthee en het welkom heten door Karin Swerink (hoofdredacteur Vogue),  ging de yogasessie, verzorgt door yogaschool Delight Yoga, van start. Inspanning en ontspanning wisselden elkaar af. Door de rustgevende muziek en heerlijke Rituals geuren voelde ik mij na deze yogasessie helemaal ontspannen. Even weg uit de drukte van de stad.

Dorien van Nieukerken van de Yoga- en Pilatesstudio in Bussum gaf een workshop over Ayurveda wat kennis van het leven betekent. Ayurveda is een Indiase gezondheidsleer die er vanuit gaat dat alles uit energieën bestaat. Hier leerde ik over wat Ayurveda is,  het balanceren van de dosha’s (wat lichaam- en geest constitutie (hoe je lichaam in elkaar zit en functioneert) betekend) Vata, Pitta en Kapha en wat je kunt doen voor een gelukkig en gebalanceerd leven. Aan de hand van een test kon ik onderzoeken welke dosha bij mij overheerst en welke Ayurvedische Rituals olie het beste bij mij past. Na de heldere uitleg was er ruimte om persoonlijk met Dorien van Nieukerken over de uitslag van de test te praten.

Daarna mocht ik genieten van de heerlijke, gezonde en lichte lunch. Ik koos voor een salade en een sandwich met gerookte zalm. Er bleef volop ruimte om vragen te stellen en alle medewerkers waren even aardig en gastvrij. Door de Ayurveda test wist ik precies welk van de drie nieuw door Rituals uitgegeven oliën het best bij mij past. Toevallig is dit ook de geur die mij het meest van de drie aanspreekt. Heerlijk warm, kruidig maar toch ook fris. Ondertussen had het team van Rituals de tafel omgetoverd voor een verzorgende handmassage, die werd afgesloten met de Ayurvedische olie. Na de handmassage kon ik nog even nagenieten met een glaasje wijn en ging ik relaxt en stralend naar huis met de complete Rituals Ayurveda-lijn.

Een echte “me-time” dag waar ik thuis nog lang van zal nagenieten!

Hits: 197

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *