Voeding

Detoxen – mijn ervaring

Iets wat ik echt al heel lang wilde doen, een detox. Hierbij leef je een aantal dagen op sapjes wat ervoor zorgt dat je lichaam een rustpauze krijgt en zich gaat reinigen. Ik koos voor een detox programma van drie dagen. Ik zal je vertellen hoe ik dit heb ervaren. 

Bij Uzuma staan 100% natuurlijke sapjes centraal. Naast de groentes in combinatie met fruit worden er dus geen geur-, kleur- of smaakstoffen aan toegevoegd. Na het slow juice proces (het maken/persen van sappen) worden de sappen gepasteuriseerd. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de shock-freeze methode. Dit is het bevriezen van sappen om de houdbaarheidsdatum te verlengen. 

Donderdag ochtend 8.00 uur – dit is dan de eerste dag van mijn driedaagse detox. Of ik er tegen op zie? Een beetje wel, want mijn eerste gedachte was gelijk: “hoe kun je drie dagen leven zonder voeding als je lichaam dat gewend is?” Waarom ik dit doe? Ik heb zoveel gelezen over de voordelen van een detox, dus ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar het resultaat. Het eerste sapje is groen en heeft de naam “zen”. Dat kan ik wel gebruiken! De komkommer in dit sapje overheerst, dit sapje is best oké!

Donderdag ochtend 10.00 uur – het is al tijd voor het tweede sapje. Een rood sapje met de naam “vibe”. Ik proef een lichte zoete smaak, waarschijnlijk door de rode biet. De smaak van basilicum die in dit sapje is verwerkt komt goed naar voren.

Donderdag middag 12.00 uur – karma, oei! In mijn onderzoek naar deze detox, las ik in veel reviews dat dit groene sapje erg heftig zou zijn. In dit sapje zitten de meeste calorieën. Ook mijn favoriet is het niet, maar ik vind hem echt wel te drinken. De boerenkool (stukjes) vind ik terug in dit sapje, maar er is geen smaak die erg overheerst. Rond 13.00 uur begint mijn maag enorm te knorren, wanneer mag ik iets eten?

 

“Niemand heeft gezegd dat een detox makkelijk is…!”

 

Donderdag middag 14.00 uur – tijd voor het rode sapje “fuse”. Een licht zoete smaak van wortel en rode biet. Ik zeg: “licht zoet”, omdat ik het afgelopen jaar de inname van toegevoegde suikers zoveel mogelijk heb vermeden. Frisdrank heb ik vervangen door water/thee, koken doe ik zonder pakjes en zakjes. Hierdoor is mijn smaak ontzettend veranderd. Eerder kon ik genieten van een glas cola, inmiddels vind ik hetzelfde glas cola mierzoet.

Donderdag middag 16.00 uur – het groene sapje “aura”. Dit vind ik het lekkerste sapje tot nu toe. Ik denk dat het komt door de hoeveelheid appels die er in dit sapje zijn verwerkt. 

Donderdag avond 18.00 uur – weer hetzelfde sapje als vanochtend. De gedachte die ik nu continu heb is, wanneer ga ik eten? Onee, ik ga natuurlijk helemaal niet eten! Mijn knorrende maag is inmiddels weer rustig. Tussen de sapjes door drink ik in totaal twee liter water per dag. 

 

“Het toilet is de meest bezochte ruimte voor vandaag. Plassen, plassen, plassen..”

 

Donderdag avond 20.00 uur – het laatste sapje voor vandaag is weer het rode sapje “vibe” die ik vanochtend ook dronk met selderij, rode biet, sinaasappel, wortel en basilicum. Ik heb het idee dat mijn energieniveau vandaag niet minder is geworden. Wel kan ik mij voorstellen dat het voor iemand die veel (toegevoegde) suikers binnen krijgt, lastiger is. 

Ik heb de detox in totaal drie dagen achter elkaar gedaan. Tenminste, dit was de bedoeling. Dag één en twee gingen prima maar op dag drie werd het voor mij erg zwaar. Ik voelde mij zwak en ben daarom weer rustig begonnen met het opbouwen van eten (eerst een appeltje, dan een kleine salade enz.) Mijn lichaam gaf aan dat de detox na twee dagen genoeg voor mij was en daar heb ik dus ook naar geluisterd. Het idee dat ik vanbinnen weer helemaal schoon ben, voelt goed en helpt mij ook om een gezonde levensstijl aan te houden.

 X Lies

 

 

Dit artikel bevat één of meerdere gekregen producten en is in mijn eigen stijl geschreven en eerlijk gereviewd.

 

Hits: 105

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *