Geen categorie

HelloFresh – mijn ervaring

Een tijdje geleden ontving ik één van de boxen van HelloFresh. Een box vol verse, eerlijke producten die je om kunt toveren tot heerlijke, verrassende gerechten. Ik testte de box drie dagen (avonden) uit en vertel je in dit artikel wat ik er van vind.

Waar HelloFresh voor staat – producten en recepten die zoveel mogelijk uit het seizoen komen, zo puur en vers mogelijk zijn en daarnaast van betrouwbare leveranciers af komen. In de gerecyclede kartonnen box vind je een mooie selectie aan producten voor een gebalanceerde maaltijd. Via de bijgeleverde receptenkaarten lees je precies wat je stap voor stap kunt doen. Maar ook via de HelloFresh app die je gratis kunt downlaoden kun je de stappen makkelijk volgen. Zo wordt koken voor iedereen toegankelijk en kun je echt niet meer aankomen met: “Ja maar ik kan niet koken!”.

Ik ken HelloFresh al een tijdje en had altijd al de behoefte om dit een keertje uit te testen. Want hoe fijn is het dat je niet hoeft na te denken wat je die avond “moet” maken, dat je ook nog eens geen boodschappen hoeft te doen en dat je naast deze voordelen ook nog eens verrassend, gezond en gevarieerd eet. Alleen hierom was ik dus al helemaal fan en dan had ik het nog niet eens uitgetest.. Het werd dus hoog tijd om het eens goed uit te testen.

Ik mocht kiezen uit een vegetarische box, een original box of een quick & easy box. Ik koos voor de original box met drie maaltijden. Deze bevat vlees, vis en vegetarische gerechten. Ook mocht ik een dag en tijdstip kiezen om er zeker van te zijn dat ik het pakket aan kon nemen. De verse producten moeten immers wel goed gekoeld blijven. Op dinsdagmiddag kreeg ik een sms’je met de boodschap dat Piet, de bezorger, onderweg was met mijn box. Handig en persoonlijk, erg leuk!

De eerste dag staat er bataat stamppot met oude kaas op het menu. Alle producten voor dit gerecht zitten in een aparte papieren zak zodat je makkelijk ziet wat je nodig hebt. Op de recepten kaart staat, zoals ik al vertelde, stap voor stap beschreven hoe ik het gerecht kan bereiden. Ook staat hierop aangegeven dat de bereidingstijd 25-30 minuten zal zijn, dat klopt aardig (ik ben nog al een perfectionist met snijden, was er daarom iets langer mee bezig). Verder staat erop dat dit een vegetarische maaltijd is, altijd goed en leuk om eens af te wisselen. Ik moet zeggen, dit smaakt bijzonder lekker, heb nog niet eerder een bataat stampotje gegeten, maar ben erg verrast! De portiegrootte is een voor vele gebruikelijke portie, ik ben zelf een kleine eter en hield dus nog wat over. Dit kun je eventueel invriezen, zo kun je er nog eens van eten.

Dag twee, vandaag kies ik voor de parelcouscous met garnalen en courgette. Ik ben een enorme fan van garnalen dus dit gaat vast ook in de smaak vallen. Ook hier staat alles eenvoudig en duidelijk beschreven op de recepten kaart. Wat ik een leuke toevoeging vind is dat er bij ieder gerecht een bijpassende wijn wordt aangeraden, deze kun je ook als box bijbestellen. Zo heb je een heerlijk wijntje bij je culinaire gerecht.

Het laatste gerecht alweer, het is dag drie! Vandaag staat er shakshuka met rundertartaar op het menu. De bereiding van dit gerecht duurt iets langer dan die van bovenstaande gerechten, namelijk 45-50 minuten. Dit omdat het geheel 20 minuutjes moet stoven. Het kost dus wat tijd, daar moet je zin in hebben.. Ik houd van koken, dus voor mij geen enkel probleem. Heel eerlijk, ook dit gerecht is echt heel lekker! Er zitten veel groentes in verstopt, dus ook nog eens enorm gezond. Nu moet ik zeggen dat ik echt geen moeilijke eter ben, ik kan in principe alles eten behalve champignons, dit wil niet zeggen dat alle etenswaren mijn favoriet zijn, maar ik “lust” veel!

Conclusie – ik heb net weer een nieuwe box besteld voor aankomende week met onder andere een Indonesische curry-noodlesoep en een burger met groene peper en piccalilly, ben benieuwd! Dit zegt al genoeg of niet? Het gemak, de inspiratie, nieuwe smaken, ik ben fan en raad het daarom iedereen die wel wat gemak en inspiratie kan gebruiken aan. Voor de twee persoons box met drie gerechten betaal je €39,95. Je hebt iedere week weer keuze uit 12 verschillende gerechten, zo zit er dus iedere keer wel iets lekkers voor je tussen. Voor meer informatie over HelloFresh klik hier.

Veel liefs en kookplezier, Lies

 

Hits: 346

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *