Geen categorie

LIEFKE magazine – over rust, positiviteit en de schoonheid van het leven

Even stilstaan in deze drukke tijd waarin je al zoveel bezig bent met van alles en nog wat. Even tijd voor rust en eenvoud, even tijd voor jezelf, om tot rust te komen. Dat zijn dingen die wellicht weinig voorkomen in je misschien wel drukke leventje. Maar juist deze dingen zijn zo belangrijk voor balans. 

LIEFKE staat voor rust, eenvoud en natuur. Even stil staan, echt de tijd nemen. LIEFKE helpt je vertragen, zodat je uiteindelijk meer kunt genieten van alles wat het leven je brengt, zonder dat je vliegensvlug van het één naar het ander rent. Een magazine waar je je stilstaan verliest en even alles om je heen vergeet, zoals ze dat zo mooi uitdrukken.

Een prachtig magazine dat aanvoelt als een boek met een stevige kaft en mooi papier (ja, daar kan ik dus echt heel gelukkig van worden). Het thema positiviteit sprak mij meteen aan. Positiviteit is echt mijn motto in het leven, mijn drijfveer. Iets wat nog niet altijd vanzelf gaat, maar waar ik wel veel mee bezig ben. Ook liesvertelt.nl draait om positiviteit omdat ik dat, naast dat ik mezelf erin wil onderdompelen, ook andere mensen wil meegeven.

‘Iets moeten’ is waar de gemiddelde Nederlander toch wel veel mee bezig is. Als ik even voor mijzelf spreek, merk ik dat ik eigenlijk continue het ‘ik moet iets’ gevoel heb. Nu train ik mijzelf erop dat dit minder wordt, maar dat vind ik nog best een uitdaging kan ik je vertellen. Er wordt veel van je verwacht, de prestatiedruk ligt enorm hoog. Maar waarom zou je aan al die verwachtingen ‘moeten’ voldoen. Waarom ‘moet’ je persé goed presteren? Waarom niet doen wat je leuk vind, waar je je goed bij voelt en dat met kalmte zodat je kunt genieten van de fijne, kleine dingen.

LIEFKE magazine helpt bij het ont-“moeten”. Alleen al door het lezen van het prachtige magazine. En dan heb ik het nog niet eens over de inspiratie die ik hieruit opdoe. Ik herken mijzelf in de echtheid van de persoonlijke verhalen, waar ik ook weer van leer. Wat ik een enorm pluspunt vind, is dat er geen advertenties instaan (daar kan ik mij in vele andere tijdschriften/magazines nog wel eens aan storen). Ook staan er prachtige foto’s in, die veel rust uitstralen. Het magazine ligt nu op een kastje in mijn slaapkamer, omdat ik het gewoon zo mooi, rustgevend en zacht vind staan.

Yfke, de oprichtster van het magazine LIEFKE hield zich jarenlang verborgen uit schaamte voor haar uiterlijk. Ze heeft een huidaandoening en vond het moeilijk geconfronteerd te worden met het vrouwelijke “schoonheidsideaal” die je dagelijks voorbij ziet komen via Social Media, tv en tijdschriften. Door bewust voor haarzelf te kiezen en te houden van zichzelf, overwon ze haar schaamte en startte ze met LIEFKE magazine.

Naast dat ik haar verhaal prachtig vind, schrok ik er ook een beetje van. Ik vind het vreselijk dat mensen zich schamen voor henzelf en dan met name om het uiterlijk. Ik vind dat iedereen wat meer echtheid zou “moeten” laten zien..niemand is perfect, en tegelijkertijd is iedereen goed zoals die is. Laten wij vrouwen onder elkaar ook wat liever zijn. Laten wij eens stoppen met vooroordelen en een ander respecteren zonder iemand te willen veranderen of kleineren. Ik hoop echt dat ik in iedergeval jou aan het denken heb kunnen zetten over dit onderwerp. Zo wordt de wereld stukje bij beetje een beetje mooier, warmer en liefdevoller!

Hits: 241

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *