General,  Product review

Product review: Ik deed een Babor ampullen kuur

Een ampul is een klein glazen flaconnetje gevuld met een kostbare vloeistof. Het bevat een hoge concentratie aan werkstoffen, hierdoor werkt een ampul 8x effectiever dan een crème. 

Afgelopen week heb ik een ampullen kuurtje gedaan. Ik kocht een setje van mijn favoriete ampullen merk Babor, gevuld met hydraterende en glow ampullen. Voordat ik vertel hoe mij dat is bevallen, leg ik eerst even kort uit wat een ampul precies is.

Een ampul is een hoog geconcentreerde vloeistof die 8x effectiever werkt dan een crème. Niet te verwarren met een serum, deze werkt namelijk 4x effectiever dan een crème, maar dat ter zijde. De vloeistof zit in een klein glazen flaconnetje, dit omdat de hoogwaardige stoffen die in de vloeistof zijn verwerkt alleen op deze manier hun kwaliteit behouden. Om een ampul te openen wikkel je een tissue om de hals (bovenzijde) van de ampul en trek je deze met een ruk naar achteren, het glas breekt. Schenk de vloeistof in de handpalm en breng deze aan op het gezicht, hals en decolleté. Vervolgens even inkloppen en Viola. Nu lijkt 2ml vloeistof misschien wat veel om in één keer te gebruiken, toch raad ik je aan dit wel te doen. Nadat de  ampul open gebroken is en de vloeistof wordt blootgesteld aan zuurstof gaat de werking gauw verloren. Een “restje” bewaren is dus geen optie.

Je zal merken dat hoe vaker je een ampul gebruikt, hoe minder goed de ampul wordt opgenomen door de huid. Dit is een goed teken, dit betekent namelijk dat de huid in een steeds betere conditie komt en dat is wat we willen!

In het setje vind ik zeven ampullen. Het is de bedoeling dat je een week lang, iedere dag, één ampul aanbrengt. Een echt “mooi maak” kuurtje dus. De eerste vier dagen gebruik ik de Hydra Plus ampullen. Deze zorgen ervoor dat de vochtbalans in de huid wordt hersteld/aangevuld. Bijna iedere huid heeft wel een vochttekort, dus een beetje “extra” kan nooit kwaad. De laatste drie dagen van de kuur gebruik ik de Perfect Glow ampullen. Dat beetje meer uitstraling kan ik wel gebruiken zo aan het einde van de zomer. Naast dat deze ampul een prachtige glans geeft door de highlightende deeltjes. Zit er ook nog een extra vochtboostertje in, ondersteunt hij de huidvernieuwing en beschermt hij de huid tegen het blauwe licht van al je apparaten. Een echte “alleskunner” kan ik wel zeggen!

Na een week lang iedere dag een ampul gebruikt te hebben, is mijn huid weer heerlijk opgepept. De droogte lijntjes zijn verdwenen en mijn huid heeft een enorme glow. De ampullen van Babor doen echt iets voor de huid, het zijn echt pareltjes en daarom ben ik fan.

De zeven-daagse ampullenkuren variëren tussen de €19,90 en €39,90

X Lies

Hits: 2661

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *