General,  Product review

Product review: De balancing Cream Rich van Babor

Een crème die beloofd de huid in balans te brengen, daar wordt ik natuurlijk meteen heel enthousiast van. Want wie wil nou geen gebalanceerd huidje. Ik heb de crème ruim een maand uitgetest en vertel mijn mening in dit artikel. 

Zoals je misschien eerder op mijn platform hebt gelezen, ben ik een enorme fan van de ampullen van Babor. Ik schreef er laatst een artikel over, die kun je hier terug lezen. Je kunt dus wel begrijpen dat ik ook reuze benieuwd was naar alle andere producten. Ik startte mijn zoektocht naar de juiste crème voor mijn nogal veeleisende huidje. 

MIJN HUIDTYPE
Allereerst vrij gevoelig, daarnaast vaak toch wel een tikkie vochtarm en ik heb af en toe last van een wat trekkerig aanvoelende huid. Nu ben ik afgelopen jaar gestopt met de pil (hier vertel ik later meer over in een ander artikel) wat naast alle fijne, goede effecten resulteerde in wat onzuiverheden/puistjes. Tja..hormonen! Niet bepaald een makkelijke huid dus. Een crème die daar balans in zou brengen was bij mij dus zeker op het juiste adres. 

DE CREME
De crème is speciaal voor de gemengde huid wat betekend dat de huid een combinatie is van verschillende types. De wangen kunnen bijvoorbeeld erg droog zijn terwijl de T-zone (voorhoofd, neus, kin) weer erg vet is met wat grovere poriën. Daarnaast kan het vochtgehalte van de gemengde huid vaak ook wel een oppeppertje gebruiken. De verschillende werkstoffen zorgen er samen voor dat de huid weer in balans komt. Het vochtgehalte wordt gereguleerd en de huidcellen worden sterker gemaakt. Het resultaat zou zijn: een egale, frisse, verfijnende tint en een vochtboost.

GEBRUIK
Het fijne aan deze crème is dat hij voor zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken is. Let wel even op dat je een zonnefactor over je dagcrème aanbrengt want die zit er dus niet in. Je gebruikt de crème iedere ochtend en avond na de reiniging. Het reinigen van de huid zorgt ervoor dat de crème beter wordt opgenomen en zo goed zijn werk kan doen. Omdat de crème in een pot zit is het van belang dat je een spateltje gebruikt. Ga NOOIT met je vingers in de crème, zo breng je bacteriën in je potje die het product aantasten. Niet de bedoeling natuurlijk!

MIJN MENING
Na de crème een maand lang uitgebreid uitgetest te hebben, ben ik er zeer positief over. Allereerst, mijn hormonale “acne” is niet geheel verdwenen, helaas! Maar dit komt nu eenmaal van binnenuit en is niet zomaar op te lossen met een crème, verwacht dit dus ook niet wanneer hormonen de oorzaak zijn van je onzuivere huid. Maar mijn huid is er zeker op vooruit gegaan. Het trekkerige gevoel is bij deze crème totaal niet aan de orde. Mijn gevoelige huidje wordt er ook erg blij van en heeft de afgelopen maand niet overgevoelig gereageerd. Mijn porie structuur is zichtbaar verfijnd en mijn vochtbalans is weer op pijl. De crème heeft een frisse geur en dat maakt het een feestje om te gebruiken. Ik ben dus zeker te spreken over dit product en blijf heerlijk doorsmeren. Enthousiast geworden? Op de website van Babor vind je meer informatie over dit product.

Heb jij al eens een product van dit merk uitgeprobeerd?

Dikke kus, Lies ♡

Hits: 532

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *