General,  Product review

Mijn reinigingsroutine – Babor HY-Öil & Phytoactive Sensitive

Wat ik nu ga zeggen klinkt waarschijnlijk al wel bekend, maar toch zeg ik het nog een keer, omdat het echt maar dan ook echt enorm belangrijk is. Ik heb het over reinigen. Ja, het reinigen van je gezicht (en vergeet dan ook vooral je hals en decolleté niet) is zo belangrijk. Waarom? Dat leg ik je uit! Daarnaast zal ik je ook vertellen hoe ik (als schoonheidsspecialiste) mijn huid goed reinig. Lees je mee?

WAAROM MOET IK MIJN HUID REINIGEN?
Oké, je moet natuurlijk niks. Maar als je een mooie, gezonde, stralende huid wil, is dit wel van groot belang. Zoals je misschien al wel weet, werkt je huid onder andere als uitscheidingsorgaan. De huid scheidt stoffen zoals zweet, talg en daarbij ook bacteriën uit. Al deze stoffen liggen vervolgens als een laagje op je huid en dat is gelijk de reden waarom het zo belangrijk is om je huid te reinigen. Ook wanneer je overdag make-up draagt is het natuurlijk super belangrijk om dit er voor het slapen af te halen. ‘S nachts herstelt de huid zich en dat wil je natuurlijk niet in de weg zitten door een laag “viezigheid” op je huid te laten zitten, toch? Nog geen argumenten genoeg? Wat dacht je van die lekkere crème die je iedere dag op je huidje smeert, als je je huid voor het smeren niet reinigt, heeft die crème niet zo veel zin. Die moet zich namelijk eerst door een laag “viezigheid” dringen en daar heeft hij echt geen zin in. 

Goed ik denk dat ik je inmiddels wel overtuigd heb om je huid vanaf nu iedere ochtend en avond goed te reinigen. Ik zal je vertellen hoe ik dit doe en welke producten ik hiervoor gebruik. 

MIJN REINIGINGSRITUEEL
Wanneer ik make-up op heb, haal ik dit er eerst af met een watje en een make-up remover. Ik heb een vrij gevoelige huid en gebruik daarom een reiniging’s milk. Wanneer de meeste make-up van mijn gezicht is begin ik met de echte reiniging. Want als je denkt dat alleen reinigen met een watje voldoende is, dan heb je het mis. Ik gebruik twee producten van het merk Babor, één van mijn favoriete merken.  

HY – Öl & PHYTOACTIVE
De HY-Öl noem je ook wel de hydrofiele olie. Hij verwijderd in olie en water oplosbaar vuil van de huid. In de gebruiksaanwijzing staat dat je vier pompjes product nodig hebt, ik merk zelf dat de helft van deze hoeveelheid meer dan voldoende is, zo gaat de reiniger ook nog eens langer mee (tip, tip). Ik breng twee pompjes van de HY-Öl aan op mijn gezicht, hals en decolleté. Vervolgens breng ik er een pompje Phytoactive over aan. Dit is een kruidenextract die naast het reinigen ook verzorgd. Ik gebruik de sensitive, heerlijk voor mijn gevoelige huidje. Dan maak ik mijn vingers nat en masseer de producten in, er ontstaat een melkachtige emulsie. Ik spoel mijn huid af met koud water en dan is mijn huid klaar voor een crème. Hier schreef ik pas een artikel over, die lees je hier mocht je het leuk vinden.

Ik vind het iedere dag weer een feestje om mijn huid met deze producten te mogen reinigen. Het ruikt goddelijk en mijn huid voelt na afloop ontzettend schoon en zacht. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en informeren over hoe belangrijk het is om je huid iedere ochtend en avond te reinigen. 

Heb je dringende vragen over de huid? Stuur mij gerust een mailtje naar: info@liesvertelt.nl wie weet behandel ik jouw vraag dan wel in een artikel. 

Dikke kus, Lies ♡

Hits: 255

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *