Geen categorie

Een bijzonder moment voor Janny van der Heijden (jurylid Heel Holland Bakt) Ik was erbij!

Afgelopen week was ik aanwezig bij hèt persontbijt van Janny van der Heijden (je kent haar wellicht wel als jury-lid van Heel Holland Bakt). 

Een grote droom van Janny werd werkelijkheid, met het uitreiken van haar eerste servies door André van Duin. Dit vond plaats in de Bijenkorf in Amsterdam, een prachtige locatie. 

Janny van der Heijden (culinair-journalist) is o.a bekend van Heel Holland Bakt (mijn favoriete televisie programma. Tevens was ze hoofdredacteur van een kooktijdschrift en daarnaast heeft ze prachtige boeken geschreven. 

HET ONTBIJT
Bij binnenkomst mocht ik aan een prachtig gedekte tafel plaatsnemen. De tafel stond vol met zovéél heerlijks! Het was een ontbijt/high tea, blijer kun je mij niet maken. Van yoghurtjes tot gebakjes, smoothies, macarons, het was er allemaal. Naast de pers waren er ook vrienden en familieleden van Janny aanwezig. De sfeer was enorm vrolijk en positief, precies zoals Janny is.

SHARING MOMENTS
Het ontwerp van het servies is gebaseerd op het thema “Sharing Moments”. Dit betekent voor Janny letterlijk het delen van mooie momenten met de mensen die je lief hebt. Dit doet ze het liefste onder het genot van iets te eten en te drinken. Dit kan een simpel ontbijt zijn, een lunch, een uitgebreid diner of een kopje thee met misschien wel een macaron (één van haar favoriete zoetigheden). Samen, met elkaar, aan een prachtig gedekte tafel. Hoe heerlijk is dat? Ik kan mij helemaal vinden in de achterliggende gedachten. Dit zijn precies de dingen waar ik ook ontzettend gelukkig van word.

HET SERVIES 
Janny spaart zelf al jarenlang antiek blauw servies. Vandaar ook deze kleurkeuze voor haar eigen ontwerp. Het servies is een mix van oud- en nieuw design, met allerlei verschillende patronen die je met elkaar kunt combineren. Dat vind ik er ook zo ontzettend leuk aan! Alles mag, alles kan! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er helemaal enthousiast van word. Ik ben fan! Wie wil er nou geen gebakje eten van een schoteltje van Janny?

HÈT OFFICIËLE MOMENT 
Beste vriend en collega André van Duin had de eer symbolisch het eerste servies aan Janny te overhandigen. Zoals wij van André gewend zijn, deed hij dit helemaal op zijn eigen, ontspannen, humoristische manier. „Camara’s klaar…? Klikken maar!” Janny vertelde dat er over ieder kopje, ieder kommetje en ieder schoteltje ontzettend goed is nagedacht. Zo ken je misschien wel het probleem, dat wanneer je een theepot oppakt en hem maar iets schuinhoudt, de thee al uit de tuit loopt. Door een kleine aanpassing is dit probleem opgelost. Ze hebben namelijk de tuit boven het schenkniveau gemaakt, een klein detail, maar ècht ideaal.

Het servies is vanaf nu te koop bij de Bijenkorf. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je een prachtige kwaliteit servies, waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Nog een leuk detail, al het servies is apart te koop, zo kun je alles mixen en matchen op de manier zoals jij dat leuk vind. Daar word ik blij van!

Voor de echte fans van Janny en André, een leuk nieuwtje. Er komt een nieuw tv programma aan. Een klein tipje van de sluier, ook voor hondje Nhaan (Janny’s grote liefde), is een rol weggelegd. 

Dikke kus, Lies ♡

Hits: 583

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *