Fair & Green

The bamboo brush – het alternatief voor de plastic tandenborstel

Twee miljard plastic tandenborstels belanden er in de oceaan, ieder jaar weer opnieuw. Ja, je zult misschien denken, daar komt ze weer met haar getallen. Maar even serieus, twee miljard, dat is toch ook echt weer schrikbarend veel?

KAN DAT NIET ANDERS?

Ja natuurlijk kan dat anders! Er zijn namelijk tandenborstels gemaakt van bamboe. Je hebt ze wellicht al eens zien liggen, want gelukkig groeit dit aanbod enorm in vele winkels en online. 

Een tandenborstel gemaakt van duurzame bamboe, is helemaal biologisch afbreekbaar. Dit houdt in dat schimmels en bacteriën het product op een natuurlijke wijze kunnen afbreken zonder dat dit schadelijk is voor het milieu. Hoe geweldig zou het zijn als iedereen overstapt van een plastic tandenborstel naar ééntje van bamboe. Dan wordt er al een heel groot deel van de plastic soep verminderd. 

Ik kocht een bamboe tandenborstel bij The Bamboo Brush Society omdat ze naast hun prachtige product ook een deel doneren aan de Surfrider Foundation. deze foundation zet zich in voor schone, plasticvrije oceanen en daar word ik nou gelukkig van! Zoveel goeds met een kleine verandering voor jezelf. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit artikel, grote veranderingen beginnen immers bij jezelf. 

Heb jij al een tandenborstel gemaakt van bamboe in je badkamerkastje staan? Of lijkt het je iets? Laat het hieronder weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Dikke kus, Lies ♡

Hits: 161

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *