Product review

De tandpasta test – No Fluoride

Ik schreef laatst een artikel over het ingrediënt fluoride wat veel gebruikt wordt in tandpasta’s. Je kunt het artikel hier terug lezen, mocht je het interessant vinden. Het leek mij wel zo toepasselijk om er een vervolg artikel over te schrijven, want welke tandpasta’s kun je het beste kiezen als je fluoride liever wil vermijden? Dat zocht ik uit!

Ik heb een aantal bekende en misschien wat onbekendere tandpasta’s uitgekozen voor de test.

PARADONTAX – NO FLUORIDE TANDPASTA (€4,99)  

Een tandpasta voor dagelijks gebruik zonder het ingrediënt fluoride. Hij beschermd de tanden overigens wel tegen tandbederf (daar is dus echt niet persé fluoride voor nodig) en hij verwijderd tandplak van de tanden. Het tandvlees blijft zo gezond en hij geeft een frisse adem, ook niet onbelangrijk natuurlijk. Wel is de smaak in het begin even wennen, de tandpasta is namelijk zout. Na een aantal dagen poetsen ben je gewend. Ze zeggen toch wel eens, een tandarts schoon gevoel? Dat is bij deze tandpasta dus ècht zo! 

WELEDA – SALINE TANDPASTA (€4,99) 

Een tandpasta voor dagelijks gebruik en wederom zonder het ingrediënt fluoride. Hij beschermd de tanden tegen tandbederf, neutraliseert het zuurgehalte van de mond en geeft een frisse smaak en adem. Wel is deze net even anders dan andere tandpasta’s. Hij bevat namelijk zoutkristallen wat naast het neutraliseren ook het tandvlees versterkt en de zelfreinigende werking van het speeksel stimuleert. Letterlijk en figuurlijk een héle mond vol dus. Het is even wennen maar ik zou zeggen, probeer het eens. 

CHARCOCO – DAY & NIGHT TOOTHPASTE (€21,95)

Deze tandpasta heeft naast zijn reinigende vermogen nog een andere werking. Namelijk het witter maken van de tanden. Nu heb ik deze tandpasta’s een aantal weken getest en zie ik bij mijzelf wel dat het iets heeft gewerkt, maar het resultaat is niet verbluffend. Ik denk dat dit komt door het feit dat ik geen koffie, frisdrank of zwarte thee drink en ik daarnaast ook niet rook (ik heb dus geen donkere aanslag op mijn tanden). Wellicht werkt het bij jou beter, mocht je hier wel last van hebben. Ondanks dat is het een fijne 100% natuurlijke tandpasta zonder fluoride die de tanden natuurlijk wel goed beschermd tegen tandaanslag, ook wel prettig lijkt mij zo.

ALOË VERA – TANDPASTA (€6,95) 

Aloë Vera is een krachtige plant die vele gezondheidsvoordelen met zich mee draagt. Zo is het ook een fijn ingrediënt voor tandpasta. Het beschermd het tandvlees, voorkomt gaatjes (mits je goed poetst natuurlijk) en verminderd tandplak. Daarnaast geeft deze tandpasta je een frisse smaak en adem.

Dit waren vier tandpasta’s waar ik erg tevreden over ben, die aan mijn eisen voor nu voldoen en waar ik naast dat ze geen fluoride bevatten een fris en schoon mond gevoel van krijg. Ze zijn bij verschillende drogisterijen en webshops te koop.

Vergeet niet, je hebt maar één stel tanden en die verdienen de beste verzorging. 

Hits: 436

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *