Body

Eet jij volgens het seizoen? + koelkast schema

Seizoensproducten, de naam legt zichzelf eigenlijk al uit, eten volgens het seizoen. Je hoort en ziet het waarschijnlijk regelmatig voorbijkomen, maar wat zijn de voordelen?

De supermarkten liggen het gehele jaar door vol met tientallen groenten -en fruitsoorten. Dit is ook de reden dat mensen niet standaard meer volgens het seizoen eten. Toch brengt het meer voordelen met zich mee dan je misschien zult denken.

VOORDELIGER VOOR JE PORTEMONNEE – Dit heeft te maken met transport. Producten die in een bepaald seizoen niet in Nederland groeien worden ingevlogen uit het buitenland. Dit kost extra werk en brandstof wat natuurlijk geld kost. Eet je volgens het seizoen, dan is de prijs van je product dus lager.

VERS, VERSER, VERST – Koop je een tomaat die uit Spanje komt, dan wordt deze vaak al voor dat hij rijp is geoogst. Wanneer je voor een tomaat uit Nederland kiest, heeft deze een stuk langer de tijd om te groeien en te rijpen. Dit heeft invloed op de hoeveelheid vitaminen die een product bevat. Voor een echte vitaminebom kies je producten die zo vers mogelijk zijn.

Eten volgens het seizoen bespaart dus geld, het scheelt een vliegtuigritje wat weer beter is voor het milieu en het is bovenal een stuk gezonder voor je lichaam.

Om het je gemakkelijk te maken heb ik alle seizoensgroenten in een schema gezet. Print ‘m uit en plak ‘m op je koelkast. Of sla hem op zodat je ‘m tijdens het boodschappen doen kunt gebruiken.

Eet jij al volgens het seizoen?

Hits: 83

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *