Personal

Wat er van mijn “goede voornemens” voor 2019 terecht gekomen is.

Goede voornemens, ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Gezond eten, meer sporten, vroeg naar bed, minder alcohol en je suikerverslaving aanpakken. Terugkomend op de goede voornemens, ik noem het liever doelen, dit is er bij mij van terecht gekomen afgelopen jaar.

FITBIT- Dit jaar hebben mijn vriend en ik beide een Fitbit aangeschaft. Een Fitbit is een activiteitstracker die o.a je stappen, hartslag, calorieën en slaap meet. Het motiveert mij enorm om mijn gezonde doelen te behalen.

WEEK ZONDER VLEES – Afgelopen maart deed ik mee aan de week zonder vlees. Wanneer je als volwassen persoon één week geen vlees eet bespaar je gemiddeld 130 liter water, 76 kilometer autorijden en veel dieren levens. Mijn conclusie, iedere dag een stuk vlees is echt niet nodig. Wissel het af met vis of een vervaging zoals extra groenten, ei of een zelfgemaakte burger zonder vlees en kies voor kleinere hoeveelheden wanneer je toch een stukje vlees eet.

FOLDERS DE DEUR UIT – Ik vind het onwijs zonde, al die papieren folders. Ten eerste lees je de helft niet, ten tweede blader je ze éénmalig door om ze vervolgens in de papierbak te werpen. Ik heb dit jaar een “nee, nee” sticker bij het gemeentehuis opgehaald en de folderapp gedownload. Kleine aanpassingen maken uiteindelijk wel degelijk een verschil.

CHOOSE FOR MYSELF – Als ik iets heb geleerd van mijn burn-out (wat een rottig hypewoord), dan is het wel kiezen voor mijzelf. Dit jaar heb ik dit zowel privé als zakelijk gedaan. Zeker niet altijd plezierig, maar uiteindelijk wel héél belangrijk. Maakt iets je niet gelukkig, kies voor verandering, je bent het waard om te doen waar je wèl gelukkig van wordt.

NATUURLIJKE SCHOONMAAKMIDDELEN – Ik ben dit jaar volledig overgestapt op natuurlijke schoonmaakmiddelen. Van wasmiddel tot handzeep, allesreiniger en toiletblokken. Hier lees je wat mijn favoriete natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn. Geen agressieve en chemische middelen meer in mijn huishouden.

STEMPEL OP HET EI – Ik kies voor de stempel 0 op het ei. Dit wil zeggen dat de kippen de kippen op een diervriendelijke manier worden verzorgd en ze biologisch voer krijgen. Een blije kip, is een blij ei zullen wij maar zeggen.

GEEN ZAKJES EN PAKJES – Ik eet nog steeds zonder pakjes en zakjes. Alles vers en met liefde bereid in mijn keuken. Je proeft het verschil en je lichaam is je dankbaar.

Ik ben onwijs benieuwd wat komend jaar mij gaat brengen. Een plastic-vrij huis? Een killer-body? Iedere dag een meditatie en wat yoga oefeningen? Kleine veranderingen maken al een groot verschil, werken aan je dag en lichaam van morgen is een mooi streven. Geniet daarbij van al het moois dat op je pad komt en je gaat een prachtig jaar tegemoet.

Hits: 73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *