Personal

Stedentrip Antwerpen: oud & nieuw in Antwerpen

Afgelopen maand stond er een weekje Antwerpen op de planning. Samen met mijn grote liefde even relaxen na de kerstdagen had ik bedacht. Nou is een stedentripje natuurlijk alles behalve relaxen, wij zijn er namelijk iedere dag op uit geweest om de leukste plekjes te spotten.

Dag 1 – Aangekomen in Antwerpen, na een voorspoedige autorit, checken wij in bij het hotel, dumpen daar onze koffer en maken een wandeling door de Joodse Diamantbuurt naar het centrum. Ik scoor een paar te gekke sneakers en wij wandelen weer richting het hotel met 20.000 stappen op de teller.

Dag 2 – Wij maken weer een wandeling naar het centrum en duiken daar de winkelstraten in. Van reguliere winkels in de grote winkelstraat, tot kleine, unieke winkeltjes in de zijstraatjes. Verscholen tussen de grote winkelketens bevindt zich het Paleis op de Meir. Een prachtig 18e-eeuws, met goud beschilderd stadspaleis. Ik speel in mijn hoofd af hoe de mensen hier vroeger leefden, met sprookjesachtige jurken, koetsen en paarden.

Dag 3 – Na het ontbijt wandelen wij, zoals tot nu toe iedere ochtend, weer richting het centrum. Op iedere hoek vind je wel een chocolatier, blijer kun je een vrouw niet maken natuurlijk! Na twee dagen alleen maar kijken kan ik mij toch niet inhouden. Dolgelukkig trakteer ik mijzelf op een doosje bonbons. Dan wandelen wij naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, gebouwd in het jaar 1352, waar ik, net zoals in iedere stad, een kaarsje brand voor iedereen die een lichtpuntje met een beetje kracht en liefde kan gebruiken. ‘s Avonds dineren wij op het plein van de Kathedraal onder het genot van terrasverwarming en een rosé.Dag 4 – Oudjaarsdag, wij hebben besloten deze ochtend even te relaxen. Na het ontbijt neem ik een bad. ‘s Middags maken wij ons klaar voor de wandeling naar het centrum om daar een kijkje te nemen bij de kerstmarkt. Drie pleinen vol met houten huisjes, muziek, lichtjes, drank en kerstprullaria. Wij stranden uiteindelijk weer op een verwarmd terras en dineren daar uitgebreid met wijntjes tot een uurtje of elf. Dan schuifelen wij naar de kade waar om twaalf uur een spetterende vuurwerkshow te zien zal zijn. Na een uurtje koukleumen kussen wij elkaar een gelukkig nieuwjaar en genieten wij een kwartier lang van muziek en prachtig siervuurwerk.

Dag 5 – The day after…..iets te laat wakker geworden waardoor wij ons ontbijt missen. Maar wij zijn gelukkig, want wij mogen de eerste dag van het nieuwe jaar vullen met mooie herinneringen in deze prachtige stad. Wij halen een broodje bij het bakkertje op de hoek en bestellen een kopje thee (for me) en koffie (for him). Dan maken wij een wandeling naar het stadspark, een park midden in de stad, waar ultieme rust heerst. Wij stranden neer op een bankje en genieten van de rust om ons heen. Als lunch eten wij sushi, daar word ik toch ook wel weer onwijs gelukkig van. Dag 6 – De laatste dag alweer. Om twaalf uur checken wij uit en dumpen wij de koffers in de auto. Vervolgens lopen wij naar de stad want er staat een uurtje schaatsen op de planning. Glijdend over het ijs manoeuvreren wij ons tussen alle andere mensen door. Als beloning: warme chocolademelk met slagroom en bitterballen, daar had ik namelijk al nachten lang over gedroomd, ultiem genieten! Eind van de middag heb ik een massage gepland bij Atelier Rebul, echt een aanrader mocht je in Antwerpen zijn. Een perfecte, ontspannende afsluiting van een bewegelijke, knallende en mooie citytrip.

Benieuwd naar mijn favoriete hotspots in Antwerpen? Die lees je hier!

Hits: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *