Earth Hour, een lichtje voor de wereld

Earth Hour, een lichtje voor de wereld

Vandaag, zaterdag 28 maart 2020, Earth Hour Day. Tussen 20.30 en 21.30 uur doen mensen en bedrijven over de hele wereld het licht uit om de opwarming van de aarde te verminderen en energiebesparing te promoten. Hoe mooi zou het zijn, als je bij ieder kaarsje dat je aansteekt denkt aan alle mensen die het op dit moment moeilijk hebben, op welke manier dan ook.

Klimaatverandering, een vreselijk probleem dat helaas alsmaar erger wordt. De aarde warmt zich steeds meer op door de vele broeikasgassen. Op de Noordpool smelt het ijs en ook de prachtige koraalriffen sterven af. Natuurgebieden worden aangetast en daardoor hebben planten en dieren geen leefgebied meer. Dit heeft uiteindelijk ook een grote invloed heeft op de mens, want een boom is zuurstof en zuurstof is leven.

Omdat ik om de aarde geef doe ik vandaag (28 maart) om half 9 de lichten uit. Ik hoop natuurlijk dat jij met mij mee doet! Samen kunnen wij zorgen voor een beter klimaat en dus een betere wereld want dat is nu belangrijker dan ooit. 

Hits: 49Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *