Recept – bananenbrood

Recept – bananenbrood

Hèt tussendoortje als je houdt van zoet maar toch liever voor een verantwoorde keuze gaat. Na poging vijf, het duurde even voordat ik echt tevreden was, is hier dan eindelijk hèt recept voor het lekkerste bananenbrood.

WAT HEB JE NODIG (voor 1 brood)

  • Bakblik van c.a. 25 cm.
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 2 eetlepels volkoren speltmeel 
  • 2 theelepels bakpoeder
  • klontje boter
  • 3 eieren
  • 4 bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille poeder
  • Handje dadels
  • Handje vijgen
  • Handje walnoten
  • Handje abrikozen
  • Handje rozijnen

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de oven warm is en het brood erin kan, stel je de temperatuur in op 180 graden. Zoals Robert van Beckhoven zei tijdens zijn theatertour: “Wij zijn bakkers, geen drogers!”

Meng het speltmeel, bakpoeder, kruiden, de eieren en drie bananen met een mixer.

Snijd de dadels, vijgen, walnoten en abrikozen in kleine stukjes. Vermeng deze met de rozijnen en de twee eetlepels speltmeel. Dit zorgt ervoor dat deze ingrediënten mooi verspreid worden en niet naar de bodem van het brood zakken. Spatel ze vervolgens door het beslag.

Vet het bakblik in met het klontje boter en schenk het beslag in de vorm. Halveer de overgebleven banaan en leg deze op de bovenkant van het brood.

Bak het brood in 50 minuten gaar. Om er zeker van te zijn dat het gaar is, kun je een satéprikker in het midden steken. Wanneer de prikker “schoon” blijft is het bananenbrood klaar. Et voilà, verantwoord genieten maar!

Wist je dat je het bananenbrood ook prima per plak in kunt vriezen. Zo heb je er nog langer plezier van.

Hits: 115



2 thoughts on “Recept – bananenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *