Veilig over straat doormiddel van een positieve looproute

Veilig over straat doormiddel van een positieve looproute

De corona-crisis vraagt om verandering. Even de stad in is namelijk niet meer vanzelfsprekend. Doormiddel van een positieve gedragsverandering hoopt Liza Luesink, eigenaresse van Duwtje, mensen te motiveren rekening te houden met de anderhalve meter afstand die het RIVM voorschrijft.

Duwtje, hèt adviesbureau als het gaat om gedragspsychogie, gaat doormiddel van Reverse Graffiti (dit houdt in dat je een afbeelding op straat maakt doormiddel van het schoonspuiten van een sjabloon op de tegels) een logische looproute creëren in de binnenstad van Zutphen. Dit doen ze middels een hart waarop staat “voor wie doe jij het?” Waarom de vraag: “voor wie doe jij het?” Het blijkt dat, wanneer je deze tekst leest, je er onbewust over na gaat denken. Een vrijwel automatisch gevolg van deze vraag is het onbewust opkomen van je eigen antwoord. “Voor wie doe IK het eigenlijk?”

“VOOR WIE DOE JIJ HET?”

Mijn antwoord op deze vraag is heel simpel. Ik doe het voor jou, voor mijzelf en eigenlijk voor iedereen.

De logische looproute ontstaat doordat de tekst in het hart leesbaar is. Zie je het hart op zijn kop, dan loop je in de verkeerde richting. Dit maakt een looproute vanzelfsprekend.

OOK OP BASISSCHOLEN

Ook openen basisscholen de deuren weer (gedeeltelijk) vanaf 11 mei. Dit bracht Liza Luesink en haar team op het idee om de looproute ook hier toe te passen. Dit zal ouders helpen bij het afstand houden tijdens het halen en brengen van de kinderen.

Een fantastisch concept dat er hopelijk voor zal zorgen dat wij onze lokale ondernemers en elkaar op een veilige manier kunnen blijven steunen.

Via de Facebookpagina van Duwtje kun je alle ontwikkelingen volgen.

Hits: 712 thoughts on “Veilig over straat doormiddel van een positieve looproute”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *