Recept – courgettesoep

Recept – courgettesoep

Een heerlijke, lichte soep waar je zowel tijdens de lunch als het diner van kunt genieten. In een handomdraai gemaakt en zoals je van mij gewend bent, zonder pakjes en zakjes.

WAT HEB JE NODIG (voor een liter soep)

  • Twee courgettes
  • Een uitje
  • Twee teentjes knoflook
  • Twee groenten bouillonblokjes (bouillon voor een liter)
  • Een liter water
  • 100 ml kokosmelk 
  • Scheutje olijfolie
  • Gerookte zalm (snippers)

BEREIDINGSWIJZE

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg daar een gesnipperde ui en de twee teentjes fijn gesneden knoflook aan toe. Snijd de courgettes in blokjes en bak deze nog even kort mee met de ui en de knoflook.

Los twee bouillonblokjes op in een liter warm water en voeg dit vervolgens toe aan het mengsel. Breng de soep aan de kook. Wanneer het geheel kookt zet je het vuur laag en laat je het twintig minuten “pruttelen”. 

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe.

OPMAAK/FINISHING TOUCH 

Pak een gezellige soepkom, schenk de soep voorzichtig in en top het af met de gerookte zalmsnippers. Et voilà, genieten maar!

TIP: Je kunt de soep gemakkelijk in porties invriezen. Ideaal wanneer je een keer geen zin hebt om te koken maar wel gezond en uit eigen keuken wil eten.

 

Hits: 68



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *