Body

Recept – carrot cupcakes

Het is feest, want vandaag mag ik 21 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren deel ik dit heerlijke recept voor kruidige carrotcupcakes met een topping van witte chocolade en sinaasappelrasp met je.

WAT HEB JE NODIG (voor 16 cupcakes of een bakvorm van 26cm)

  • 400 gram geraspte wortel
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 3 theelepels koek & speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • handje gedroogde abrikozen in stukjes
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten in stukjes gehakt
  • twee eetlepels meel

VOOR DE TOPPING

  • 160 gram witte chocolade
  • sinaasappel (rasp van de schil)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de oven warm is en de cupcakes of taart erin kunnen, stel je de temperatuur in op 180 graden. Zoals Robert van Beckhoven zei tijdens zijn theatertour: “Wij zijn bakkers, geen drogers!”

Doe alle eieren, de zonnebloemolie, de bruine basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel en de kruiden in een kom en mix dit tot een glad beslag.

Snijd de abrikozen en walnoten in kleine stukjes. Vermeng deze met de rozijnen en twee theelepels meel. Dit zorgt ervoor dat deze ingrediënten mooi verspreid worden en niet naar de bodem zakken. Spatel ze vervolgens door het beslag.

Schenk het beslag in de cupcake vormpjes (ik heb vierkantjes geknipt van bakpapier) of vet het bakblik in met een klontje boter.

Bak de cupcakes in 30 minuten gaar (kies je voor een taartvorm, dan bak je de cake in 70 tot 80 minuten gaar. Om er zeker van te zijn dat het gaar is, kun je een satéprikker in het midden steken. Wanneer de prikker “schoon” blijft is het klaar.

Wanneer de cupcakes of taart volledig zijn afgekoeld smelt je de witte chocolade au bain marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de cupcakes of taart en garneer met de rasp van de sinaasappelschil. 

Laat de chocolade goed uitharden et voilà, genieten maar!

 

Hits: 81

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *