Mind

Het belang van het tellen van je zegeningen

Kijken naar wat er “allemaal” niet goed gaat lijkt vaak vanzelfsprekender dan het tellen van je zegeningen. Toch is het waardevol om eens te kijken naar wat er allemaal wel goed gaat, waar kun je dankbaar voor zijn, wat maakt je gelukkig. Ik vertel je graag over de kracht van dankbaarheid en wat het mij brengt.

Het is één van de simpelste manieren voor het ervaren van meer geluk in je leven, ik heb het over het tellen van je zegeningen. Even niet bezig zijn met wat er allemaal beter kan en jezelf onderdompelen in ontevredenheid en frustratie. Maar, zoals ze dat zo mooi zeggen, kijken naar een glas die halfvol is in plaats van half leeg.

TRAINING IN DANKBAARHEID

Je brein is trainbaar, zie het als je lichaam die je traint in de sportschool. Hoe vaker je traint, des te meer spieren je opbouwt. Zo kun je ook je hersenen trainen voor onder andere een positievere kijk op het leven doormiddel van simpele oefeningen.

Hier kom ik even terug op het tellen van je zegeningen. Schrijf ze op, iedere ochtend of iedere avond, op papier of in je telefoon. Waar ben jij dankbaar voor? Natuurlijk mag je een hele waslijst aan zegeningen noteren, maar je kunt het ook klein houden. Kies er bijvoorbeeld voor om er iedere dag twee op te schrijven en sta dan ook echt even stil bij datgene wat je noteert.

Zit je er even “doorheen”, lees dan terug wat je eerder opgeschreven hebt. Natuurlijk hoef  je je niet persé altijd super vrolijk en gelukkig te voelen, toch zal het je helpen om je happy mind weer aan te wakkeren.

WAT HET MIJ BRENGT

Deze kleine verandering brengt mij veel, heel veel! Ik ben tevreden, waardeer dat wat er allemaal is op deze wereld en in mijn leven en ik ervaar zoveel klein geluk, terwijl ik dat, wanneer ik er niet bij stil zou staan, waarschijnlijk niet eens zou opmerken.

Mijn vraag aan jou: “Waar ben jij dankbaar voor?” Laat het in je opkomen en voel het tot in je tenen. Dit is de kracht van dankbaarheid!

Hits: 47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *