Personal

#5 Welkom in mijn maand – september

Welkom in mijn maand, dè “serie” waarbij ik mijn highlights van de afgelopen maand deel op het gebied van mijn favorieten, geluksmakers, artikelen, kortom, het leven.

Dinsdag 22 september is de herfst officieel ingegaan. De natuur laat los, ruimt op en keert naar “binnen”. Iets waar wij als mensen in mee mogen gaan. Loslaten van alles dat je op dit moment niet kunt gebruiken, het opruimen van hetgeen dat niet meer nodig is en het naar binnen keren, in de vorm van meer rust en warmte in en voor jezelf.

Ik voel de overgang van de zomer naar de herfst ieder jaar opnieuw. Waar ik eerder meteen in de verdediging schoot, laat ik het nu gaan, het mag er zijn, net zoals de natuur het er laat zijn en dat geeft rust.

PERSOONLIJK – Luisteren naar het fluisteren van je lichaam blijf ik één van de mooiste, waardevolste “spreuken” vinden. In juni liet mijn lichaam mij weten dat ik weer compleet over mijn grenzen ging. Mijn evenwichtsorgaan zag het even niet meer zitten met als gevolg, een continue achtbaanrit met als resultaat: rust, in bed liggen, rust, in bed liggen en nog eens rust. Ik kon niet meer autorijden, fietsen, werken en liep alsof ik zwaar bezopen was. Ik baalde als een stekker maar begreep het stiekem volkomen. Je hebt de afgelopen maanden teveel hooi op je vork genomen, was wat de huisarts mij vertelde. Gelukkig ben ik er na twee maanden (voornamelijk bed rust) weer helemaal bovenop. Dat was weer een goede reminder!

Soms best lastig, luisteren naar je lichaam als de buitenwereld onrustig is en je er eigenlijk “even geen tijd” voor hebt. Toch werpt het zijn vruchten af wanneer je, ook al dreig je jezelf te verliezen in de ratrace van het leven, terug te komen bij jezelf. Je kunt nu eenmaal niet altijd maar ALLES. Het draait om balans. Een psycholoog vertelde mij ooit om na iedere inspanning een moment van ontspanning in te lassen. Ook al zijn het een paar diepe ademhalingen, het bewust wassen van je handen of even een blokje om. Het brengt je weer tot jezelf zodat je de volgende inspanning met meer kalmte, energie en focus tegemoet kunt gaan. Een goede les waar ik mij weer helemaal bewust van ben geworden. Je hoeft niet altijd in de 1e versnelling te leven, de vierde of vijfde versnelling is ook prima.

STRESS – Toepasselijk om mijn bovenstaande verhaal schreef ik deze maand een artikel over stress, wat is het, hoe werkt het en wat doe je er tegen.

BURN-OUT – Ook schreef ik een wel héél persoonlijk artikel. “Stressklachten, overspannen, burn-out, mijn ervaring.” Ik vertel je heel eerlijk dat ik het ontzettend eng vond mijn verhaal met je te delen. De reacties die ik naderhand kreeg waren dan ook zó hartverwarmend, veel en bijzonder. Mocht je dit artikel nog niet gelezen hebben, dan kan dat hier!

AYURVEDISCHE MASSAGE – Begin dit jaar nam ik mij voor om regelmatig een massage te plannen. Na twee héérlijke massage’s gooide het COVID-19 virus wat “roet in het eten” maar afgelopen maand heb ik het weer lekker opgepakt. Ik ontving een Ayurvedische massage van top tot teen met een héérlijke kruidenolie waarbij naast ontspannende grepen ook met drukpunten wordt gewerkt. Deze methode komt uit India en richt zich op het genezen, tot rust brengen en harmoniseren van het lichaam en de geest. Zeker in deze periode van het jaar waarin het naar binnen keren centraal staat is een massage een weldaad voor je lijf.

GELUKSMOMENT – Hoewel mijn dagen gevuld zijn met kleine geluksmomenten sprong er deze maand toch wel héél duidelijk ééntje uit. De komst van ons nieuwe gezinslid, ik heb het over ons hondje MR. Deems. Wat breng jij veel liefde, vreugde en positiviteit. Een cadeautje van goud! 

TIP VAN DE MAAND – Het STOOV warmtekussen waar ik een aantal maanden geleden over schreef. STOOV is een Nederlands bedrijf dat duurzame warmtekussens ontwerpt en produceert. Het idee achter het warmtekussen is, dat je op deze manier niet de aarde, maar jezelf verwarmt. Een visie die aansluit bij mijn kijk op een eerlijk en groen leven.

Dit was ‘m weer, een klein “inkijkje” in mijn leven. Een maand waar ik met een goed gevoel op terugkijk. Ik wens je alle gezondheid, liefde en rust voor oktober. Zorg goed voor jezelf en je naasten, dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit.

Hits: 54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *