Body

1-op-1 rust & ontspanning sessie – mijn ervaring

Vertraging, dat is waar ik naar verlang. Ik merk dat het dagelijkse leven gericht is op snelheid, presteren, nooit genoeg hebben, doorgaan. Zonde eigenlijk, want wanneer je vertraagt zie je pas hoe mooi en kostbaar het leven is.

Woensdagmorgen, ik ben uitgenodigd voor een 1-op-1 yogasessie bij Anniek Gelissen. Een sessie gericht op ontspanning, vanuit rust, vertraging en dat is nou precies waar is zo naar verlang. Ik bel aan bij haar woonhuis in Nijmegen waar zich tevens haar praktijkruimte bevindt. Eenmaal binnen vertelt Anniek wat ik kan verwachten. Ik luister, neem een slok van mijn warme thee en besluit dat ik alles op mij af zal laten komen, zonder oordeel, mijn aandacht hier, in alle rust. Ik laat de snelheid van het leven en de prestatiedruk even los, nu is het moment van vertragen, uit mijn hoofd, in mijn lijf.

Anniek start de sessie met een visualisatie (dit zorgt ervoor dat ik ‘aankom’ op de plek waar ik ben, nu, op dit moment) gevolgd door een aantal poses uit de Yin yoga. Geen ingewikkelde op de kop, teen in je oor poses, maar houdingen in complete rust, gericht op de ademhaling, zonder dat je moet presteren, zonder goed of fout. Ik voel hoe er langzaam steeds meer ruimte ontstaat in mijn lichaam. Hoe mijn aandacht zich volledig in mijn lijf bevindt.

Na de Yin yoga is het tijd voor de Restoratieve yoga wat letterlijk herstellende yoga betekent.

Terwijl ik lig, op mijn matje, volledig ondersteund door kussens en dekens, voel ik hoe ik langzaam steeds dieper ontspan. Op een gegeven moment ‘zie’ ik mijn lichaam op de mat liggen, terwijl ik van een afstandje toekijk. Het voelt alsof ik even los ben van mijn lichaam, ik word overladen door liefde en volledige acceptatie. Liefde en acceptatie voor mijn lijf.

Ik ben over het algemeen heel liefdevol naar mijn lijf, ik gun haar rust wanneer het nodig is en ben ontzettend dankbaar dat ze gezond is en functioneert zoals bedoeld. Toch kan ik soms ook hard zijn, “die buik moet strakker, zie ik nou een putje in mijn bil en er kan best nog een kilootje of twee af!” Ook ‘tegen’ mijn chronische rugpijn kan ik af en toe best hard zijn. Tijdens de sessie voelde ik acceptatie: “het is goed zo, ik ben goed zo!” Een sterk gevoel dat nog steeds aanwezig is, zo bijzonder, zo liefdevol.

Ik open mijn ogen, zijn de negentig minuten nu al om? Wij drinken thee, praten na en zijn het er beide over eens dat het essentieel is dat je tijd voor jezelf neemt, vertraagt en je je daar dan vooral niet schuldig over zou moeten voelen.

Deze sessie heeft mij een goede dosis ontspanning, een soepel lijf en vooral ook héle mooie inzichten gebracht. Een groot cadeau voor zowel mijn lichaam als mijn geest. Anniek is liefdevol, haar stem en energie zijn kalm en ze begeleidt je volledig, zodat je zelf even compleet kunt loslaten, dat kan soms zó fijn zijn.

Naast de 1-op-1 sessies geeft Anniek ook sessies waarbij je leert omgaan met rouw en verlies van een dierbare, je loved one. In 2013 verloor ze zelf haar moeder, ze schreef erover in een prachtige, ontroerende blog. Stil staan bij de pijnlijke, verdrietige gevoelens in plaats van ze te negeren. Helen van de pijn die je voelt n.a.v het gemis en herinneren op een fijne, liefdevolle manier, dat is wat haar heeft geholpen en dat geeft ze graag door, vanuit haar eigen ervaring.

Wanneer je jezelf een dosis liefde, rust en ontspanning gunt. Wanneer je het moeilijk vindt om te ontspannen en je regelmatig in de fight or flight modus fungeert. Of wanneer je te maken hebt (gehad) met verlies van een loved one, dan is een sessie bij Anniek een waardevol geschenk voor jezelf.

Dankjewel Anniek, dat ik een 1-op-1 sessie mocht ervaren. Via de website van Anniek Gelissen kun je al haar ontwikkelingen volgen.

Hits: 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *