Travel

Overnachten – The Anthony Hotel Utrecht

Stap even uit het hectische, stressvolle leven en laat je meevoeren in de rust van het gemoderniseerde, chique The Anthony hotel. Gelegen in het hartje van de bruisende stad Utrecht, in een prachtig oud klooster.

Ik denk dat het de rust is, waarom kloosters mij zo aantrekken. Het heeft iets magisch voor mij, de kalmte, oudheid en schoonheid. Het verhaal dat zo’n gebouw ‘draagt’. Dit was dan ook de reden dat ik laaiend enthousiast werd toen ik hoorde dat er een hotel in een klooster zou worden geopend. The Anthony Utrecht is zo’n hotel dat tot in de puntjes klopt. Een plek waarvan mijn ogen in hartjes veranderen, waarvan mijn hart sneller gaat kloppen en waar ik, als een echt sprookje, in zou willen trouwen. “Just sing: i’m dreaming of a..”

Het werd, na al mijn enthousiasme van tevoren, hoog tijd om te overnachten in dit sprookjesachtige hotel. Samen met mijn geliefde, om het helemaal compleet te maken. Hoe ik dit heb ervaren? Dat zal ik je vertellen!

Na een, zoals altijd gezellige, autorit (wij houden van samen toeren) komen wij aan bij het prachtige, oude klooster. Wij lopen door de grote glazen deuren naar binnen, opzoek naar de receptie. Daar aangekomen wordt ons allereerst gevraagd onze handen te desinfecteren met een desinfectiemiddel van het luxe merk Marie Stella Maris. Enthousiast vertel ik de medewerkster dat ik nu al blij ben, want dit ruikt zoveel lekkerder dan de meeste ontsmettingsmiddelen. (Hieruit kun je vast al opmaken dat ik van de meest kleine dingen intens gelukkig kan worden en dan zijn wij nog niet eens in de kamer geweest.) Na het inchecken lopen wij door de prachtige, hoge, oude gangen. De kamernummers d.m.v een licht en schaduw effect gereflecteerd op de roze muren, overal prachtige schilderijen in gouden lijsten en zelfs de oude kloosterbankjes die te vinden zijn in de gangen zijn roze geschilderd. Wat een weldaad voor het oog, mijn oog.

Overweldigd door het prachtig ingerichte pand openen wij de deur van onze hotelkamer. Een hoog plafond, roze muren, een vloer gelegd in visgraad, een strak opgemaakt bed, een heerlijke zithoek, een wit-marmeren badkamer met producten van Marie Stella Maris. Alles fris, tot in de puntjes gestyled. Je begrijpt natuurlijk dat wij hier een heerlijke nacht hadden, al schrokken wij ons rond middernacht wel rot van het brandalarm. Zie je ‘t voor je? Wij sprongen uit bed, trokken iets aan en renden naar de gang waar meerdere mensen in pyjama’s te vinden waren. Uiteindelijk loos alarm! Dat heeft dan toch ook wel weer iets, in zo’n oud pand, waar gelukkig meerdere uitgangen te vinden zijn. Ik lig nog in een deuk als ik er aan terug denk.

Uitgerust open ik mijn ogen, wat een ongelofelijk heerlijk bed! Aangezien ik mijn eigen bed negen van de tien keer toch het fijnste vind, begrijp je dat dit wel echt een verrukkelijk bed is. Na een warme douche met de lekkere doucheproducten, hijs ik mij in mijn roze met gouden jurk, helemaal gematcht met de kleuren van het hotel. Samen lopen wij naar het ontbijt, waar ik altijd onwijs naar uit kijk. Ik word namelijk zó gelukkig van een goed ontbijt. Croissants, verse jus, roze donuts, vers fruit, yoghurt. Ook vriendlief is blij met zijn bordje vol ei, spek, verse broodjes en koffie. Oja, en goud bestek, mooi servies, een interieur om door een ringetje te halen en het fijnste, knapste, liefste gezelschap tegenover mij.

Ik ben een gelukkig mens, dit zijn nou de dingen die het leven zo ongelofelijk fijn, mooi en bijzonder maken.

The Anthony Hotel – Kanaalstraat 197, Utrecht 

Hits: 124

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *