De beste tips van een make-up artist voor een green & clean look

Ik vind vrouwen prachtig, puur, vol liefde en zelfvertrouwen. Toch is het mooi om te zien hoe een beetje make-up een vrouw nog krachtiger en zelfverzekerder kan maken. Wat ik belangrijk vind, zijn producten zonder schadelijke, chemische, irriterende stoffen. In dit artikel krijg je tips van een make-up artist gespecialiseerd in een green & clean look.

Vanessa van Vaardegem is woonachtig in het hartje van het Zeeuwse Zierikzee, samen met haar man en dochter. Ze is eigenaresse van een prachtige winkel vol green & clean beautyproducten en werkt als visagiste. Ze helpt vrouwen om de mooiste versie van zichzelf tevoorschijn te toveren. “Ik ben ervan overtuigd dat, als er balans ontstaat tussen innerlijke en uiterlijke schoonheider bij iedere vrouw magie ontstaat, die uitstraalt naar elk aspect van haar leven.”

Haar passie ligt bij alles wat met ‘clean & pure’ te maken heeft. Denk aan: make-up, huidverzorging, voeding, koken en een holistische gezondheid van zowel het lichaam als de geest. Ze verkoopt alleen haar favoriete producten, zonder meuk, helemaal fair en green.

WAAROM MINERALE MAKE-UP?

“Minerale make-up (let wel: de èchte pure minerale make-up, hier zit veel verschil in helaas, er wordt vaak aan ‘green washing’ gedaanis gemaakt van 100% natuurlijke, pure ingrediënten. De producten zijn gemaakt met ingrediënten waarvan bewezen is dat ze de huid voeden en beschermenDat betekent dat je nooit schadelijke chemicaliën zoals: parabenen, synthetische parfums, kleurstoffen kortom, meuk, vindt in deze producten.

Bij minerale make-up producten wordt er gebruik gemaakt van een mineraalsteen uit de natuur. Deze wordt fijn vermalen met als resultaat, minerale make-up. Dit is, naast dat iedereen het zou ‘moeten’ gebruiken, ook geschikt voor mensen met een héle gevoelige huid. De producten laten de huid ademen. De make-up smelt samen met de huid waardoor je geen ‘masker effect’ creëert. Daarnaast werkt het verzorgend en antibacterieel.” Ik werk met de minerale make-up van het merk Lily Lolo waar Lies al eens eerder over schreef, dat lees je hier.”

HOE KIES JE DE JUISTE KLEUREN, PASSEND BIJ JE GEZICHT?

“Kies voor contrast bij je ogen, kies een complementaire kleur. Bij blauwe ogen kies je bijvoorbeeld voor een oranje tint. Gebruik daarnaast minimaal twee of drie tinten om meer diepte te creëren.

Qua foundation adviseer ik, kies je EIGEN   huidskleur. Je ziet wel eens vrouwen die een te donkere kleur kiezen om bruiner te lijken, of ze kiezen juist een te lichte kleur. Dit kan resulteren in een look die je juist ouder en onnatuurlijk maakt.

Na het aanbrengen van de juiste kleur foundation kun je het gezicht ‘gezelliger’ maken d.m.v een bronzer en een blush. Via mijn website adviseer ik je graag om te bepalen welke kleur het beste bij je past.”

ZO CREËR JE EEN GREEN & CLEAN MAKE-UP LOOK

“Zorg dat de basis klopt, de basis is het begin. Reinig en verzorg je gezicht met meuk-vrije producten en zorg dat je huid goed gehydrateerd is zodat de make-up mooi samensmelt met de huid. Ik gebruik zelf de producten van Lois Lee Pure Skinfood, die ik ook verkoop in mijn winkel en webshop. Lies schreef er een tijdje terug over, dit kun je hier lezen.

Als basis kies ik voor een minerale foundation, een bronzer, blush en een subtiele highlighter. Dan een wenkbrauwpoeder, oogpotloodje, mascara en een lipgloss. Soms aangevuld met oogschaduw. Tip: je kunt ook je bronzer en blush als oogschaduw gebruiken. Dit geeft het totaal een natuurlijke uitstraling.”

TER AFSLUITING WIL IK JE VRAGEN WAT DE BOODSCHAP IS DIE JE AAN DE WERELD ZOU WILLEN MEEGEVEN?

“Ik zou je op het hart willen drukken hoe belangrijk ‘selfcare’ is. Goed voor jezelf zorgen bestaat uit zoveel meer dan ‘alleen’  het gebruik van de juiste huidverzorging en make-up, dat weet ik natuurlijk ook wel. Helaas zie en spreek ik regelmatig vrouwen die zichzelf volledig wegcijferen of zichzelf niet belangrijk genoeg vinden om wat voor reden dan ook. Ik zou je willen vragen, hoe is dit voor jou?

Word je er eens bewust van en voel wat jij ècht nodig hebt om weer volledig op te laden.

Ik zie vrouwen veranderen, van binnen en buiten, omdat ze, al is het maar tien minuten per dag, tijd besteden aan zichzelf. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, positieve reacties en dit zorgt ervoor dat ze stralen. Je kunt immers alleen de leukste vrouw, moeder, dochter of echtgenote zijn als je éérst voor jezelf zorgt. Wees lief voor jezelf en voor elkaar.”

Via de website van Vanessa van Vaardegem blijf je op de hoogte van haar ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven