Product review

Product review: Naif voor vrouwen

Wist je dat er in veel verzorgingsproducten schadelijke ingrediënten zitten? Niet helemaal de bedoeling wanneer jij juist je lichaam wil verzorgen toch? De producten van Naif zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij van (zoals ze het zelf zeggen) onzin! Ze zijn geschikt voor ieder huidtype. Van baby’s tot babes, van little ones tot grown ups. Daarnaast zijn de producten diervriendelijk en vegan, ook niet onbelangrijk. 

Nadat Jochem en Sjoerd alle twee voor het eerst vader werden ontstond het merk Naif. Een betrouwbaar en natuurlijk merk speciaal voor baby’s en kinderen. Maar wat bleek nou, ook veel vrouwen waren fan van de kinderproducten van Naif en zo ontstond er ook een lijn speciaal voor vrouwen. De producten doen wat ze beloven, namelijk het reinigen en verzorgen van het lichaam.

Shampoo het gebruik is hetzelfde als iedere andere shampoo, je brengt de shampoo aan op nat haar, masseert dit in en spoelt de shampoo vervolgens goed uit. Op de geur ben ik gelijk verliefd, die is heel zacht er fris. Wat mij gelijk opvalt is dat de shampoo niet schuimt, dit komt doordat er aan dit product geen schuimmiddelen (SLS en SLES) zijn toegevoegd. Waarom? SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) geeft dat heerlijke schuimende effect, maar lost ook de huideigen vetten op waardoor je huid uitdroogt. Nu vraag je je misschien af waarom andere merken die schuimmiddelen in producten gebruiken, die reden is heel simpel; omdat het goedkoper is dan natuurlijke stoffen.

Wat ik van dit product vind? Eén van de beste shampoos die ik tot nu toe heb getest. Omdat ik soms last heb van een wat drogere (hoofd) huid, is deze shampoo heel fijn. Dit komt door de natuurlijke en verzachtende producten die de hoofdhuid niet irriteren. Mijn haar heeft een mooie glans en voelt luchtig aan. Op de geur ben ik zoals ik al zei helemaal verliefd, een zachte, neutrale, frisse baby’tjes geur, dat is hoe ik hem het beste kan omschrijven.

ConditionerOok bij dit product is het gebruik hetzelfde als iedere andere conditioner, je brengt hem nadat je het haar gewassen hebt met shampoo aan in de haarlengtes. Laat dit even intrekken en spoel het dan goed uit. De conditioner voedt het haar en maakt het haar glanzend en goed doorkam baar. Ook heeft het een antistatische werking, wel zo fijn! Ook dit product ruikt net als de shampoo weer verrukkelijk en heeft geen chemische, schuimende middelen.

Wat ik van dit product vind? De conditioner laat mijn haar glanzen, voelt heerlijk zacht aan en ruikt fantastisch. Een fijne tweede stap na het gebruiken van de shampoo. De conditioner doet wat hij moet doen en dat zonder al die chemische troep.

Showergel – Ik ben fan van showergels, dat maakt het douchen voor mij tot één groot feest! De showergel van Naif verzorgt, en hydrateert. Dat komt door de voedende lijnzaadolie waar dit product o.a uit bestaat. Dit product is hypoallergeen, dit betekend dat de 25 meest voorkomende allergieën geen schijn van kans hebben. Met deze showergel kun je die geïrriteerde huid dus ook echt wel gedag zeggen!  

Wat ik van dit product vind? De geur is het zelfde als de shampoo en conditioner, heerlijk! Mijn huid voelt na het douchen vaak wat trekkerig aan (warm water droogt de huid tenslotte uit) maar de showergel zorgt ervoor dat de huid tegelijkertijd ook gehydrateerd wordt waardoor mijn huid dus zacht en gevoed aanvoelt.

BodylotionHelemaal schoon na een ontspannende warme douche? Tijd om die huid te voeden, herstellen en beschermen. Hij reguleert de vochtbalans en is uiteraard gemaakt met natuurlijke stoffen. 

Wat ik van dit product vind? Een heerlijke afsluiter van mijn doucheritueel. De bodylotion trekt snel in en plakt niet wat natuurlijk heel prettig is als je direct in je kleren wil stappen. De heerlijke geur blijft mij de hele dag nog achtervolgen, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word daar intens gelukkig van! 

EIND CONCLUSIE – Zoals ze zelf zeggen; huid- en lichaamsverzorging horen simpel te zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. Want waarom zou je er troep (chemische stoffen) instoppen als het ook natuurlijk kan? Veel beter voor jezelf en het milieu.

Hits: 9469

One Comment

  • Tanja

    Wat leuk om te lezen! Ik heb zelf de shampoo in huis en ben er heel blij mee.
    Even wennen dat het niet zo schuimt als andere producten maar vooral mijn
    droge hoofdhuid is helemaal weg. Erg blij mee! Benieuwd naar de andere producten, ga het zeker proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *