Interviews & Stories

Het verhaal van.. Lotte van Koningsveld (eigenaresse Hartje Yin & Co

Het verhaal van… De serie waarbij ik, voor mij inspirerende mensen, interview over het leven. Wat is zijn of haar drijfveer, wat maakt hem of haar gelukkig en wat probeert hij of zij de wereld mee te geven? Deze keer het verhaal van.. Lotte van Koningsveld.

Lotte van Koningsveld, samen met haar man Rob en twee kinderen Boet & Teddie woont ze in een voormalig klooster in Nijmegen. Waar ze helemaal bovenin de nok van het huis haar eigen heilige tempeltje heeft ingericht. Vanuit daar mediteert ze, werkt ze en ontstaan er de mooiste dingen.

LOTTE, JE BENT EIGENARESSE VAN HARTJE YIN & CO, DÈ PLEK OM VANUIT JE HOOFD NAAR JE HART TE STAPPEN. HOE IS DIT IDEE ONTSTAAN?

”Tijdens een retraite op Bali is vijf jaar geleden het zaadje geplant. Daar ontdekte ik dat mijn leven anders moest. Ik heb op de yogamat besloten mijn baan in het bedrijfsleven gedag te zeggen, om vervolgens te gaan doen waar ik echt happy van word.

Wat begon met het maken van mantra-armbandjes is inmiddels uitgegroeid tot Hartje Yin & Co. Ik geef yogales vanuit mijn studio en online. En ik organiseer retreats in Nederland en Spanje. Vaak in co-creatie met andere experts.

Mijn missie om yin met zoveel mogelijk mensen te delen is groot. Om anderen stil te laten staan bij wat echt belangrijk voor je is. Door te vertragen, te verbinden met je intuïtie en te voelen wat jij wil in je leven, groot of klein. Want ik weet uit ervaring dat het leven meer voor je in petto heeft dan je over te geven aan de rat-race van ons moderne bestaan.”

JE HEBT EEN BURN-OUT GEHAD. WAT HIELP JOU OM JEZELF WEER TERUG TE VINDEN?

“Die yogamat! Mijn burn-out kwam destijds voor mij heel onverwachts. En werd pas, nadat ik door een internist in het ziekenhuis van top tot teen onderzocht ben, als burn-out bestempeld. Een jaar lang verslond ik zelfhulpboeken en volgde ik de meest uiteenlopende therapieën (van hapto tot hawaiiaanse geneeswijzen).

Uiteindelijk voelde yoga als thuiskomen en heb ik mezelf, door middel van dagelijkse yoga & meditatie beoefening, genezen van mijn burn-out. Ik ben nooit meer de persoon geworden wie ik daarvoor was. En daar ben ik mijn burn-out dankbaar voor.”

KUN JE IETS VERTELLEN OVER DE KRACHT VAN MANIFESTEREN OFTEWEL THE LAW OF ATTRACTION. HOE PAS JE HET TOE EN WAT BRENGT HET JOU?

““Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk” gaf mijn vader mij als kind al mee. Op mijn tiende kreeg ik een ‘dromenboek’ cadeau waar ik al mijn dromen in opschreef. Ik ben heel visueel ingesteld, als ik iets wil, dan zie ik het direct voor me. En vervolgens ga ik er vol voor. Ik zie weinig obstakels wat dat betreft.

“The law of attraction” is een term die ik de laatste tijd veel tegenkom, maar zelf onbewust al mijn hele leven toepas. Met alles wat we denken en voelen, creëren we onze toekomst. Misschien herken je het wel. Als je lekker in je vel zit en je goed voelt, trek je situaties en mensen aan die dat gevoel versterken. En als je je richt op wat niet goed gaat, dan herhalen negatieve gebeurtenissen zich. Daarom vind ik ochtendrituelen die gaan over liefde en dankbaarheid heel waardevol. Omdat het de rest van mijn dag bepaalt.

De kracht van manifesteren gaat in mijn ogen vooral overbewust voelen, je mindset veranderen en je dromen en intenties visualiseren. Zo kun je met een shift in je gedachten en emoties, je leven veranderen. Want datgene waar jij je op focust, trek je aan. Dat is de wet van de aantrekkingskracht.”

STEEDS MEER VOLWASSENEN BEOEFENEN YOGA, MAAR OOK VOOR KINDEREN IS DIT ERG WAARDEVOL. ZO WORDEN ER OP SCHOLEN IN NEPAL DAGELIJKS YOGA EN MEDITATIE LESSEN GEGEVEN. WAT MAAKT DIT VOLGENS JOU ZO BELANGRIJK?

“Yoga is een ‘life skill’ waar je de rest van je leven plezier van hebt. En waar je naar mijn idee, niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. In Nederland is die beweging gelukkig ook gaande.

Vorig jaar ronde ik mijn advanced study ‘schoolverlichting’ af aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Met ‘schoolverlichting’ krijgen zowel leerkrachten als leerlingen handvatten om yoga & meditatie dagelijks te integreren in de klas. Dit leidt tot meer en zelfvertrouwen, het vermindert stress en pestgedrag en de schoolresultaten gaan omhoog. Yoga gaat niet alleen maar over stil zijn. Yoga is verbinden, samenwerken, plezier maken en ontdekken dat er een rustig plekje in jezelf is waar je altijd naartoe kunt gaan.

Onze kinderen worden volwassenen die door bewust in het leven te staan een hele mooie bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Los van hun eigen welzijn en geluk. Zij zijn de toekomst!”

TER AFSLUITING WIL IK JE VRAGEN WAT DE BOODSCHAP IS DIE JE AAN DE WERELD ZOU WILLEN MEEGEVEN?

“Zorg goed voor jezelf! En geloof in jezelf, wees trots, volg je hartje. Je hebt alles al in je om jouw mooiste leven vorm te geven. En als jij straalt, breng je dat ook over op anderen. Zo wordt ook de wereld om je heen vanzelf een beetje mooier.”

Dankjewel Lotte, voor het kijkje in je leven. Inspirerend hoe je de mindere periode uit je leven hebt weten om te zetten in dat wat je nu doet, dicht bij jezelf, dichtbij je hart.

Via de instagram pagina van Lotte kun je al haar ontwikkelingen volgen.

Hits: 890

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *