Beauty

#NOMOREMEUK – Loïs Lee pure skinfood

Je kent vast het gezegde “wat je op je huid smeert moet je kunnen eten!” wel. Hiermee wordt bedoeld dat het meer dan logisch zou moeten zijn dat je geen giftige, belastende ingrediënten op je huid zou moeten smeren. Een groot deel van wat je smeert komt namelijk rechtstreeks via de huid in je lichaam terecht. Loïs Lee is een natuurlijk, meuk-vrij huidverzorging’s merk. Dit betekent simpelweg dat er geen hormoonverstorende- of gezondheidsbelastende ingrediënten aan de producten zijn toegevoegd. Pure, eerlijke, hoogwaardige voeding voor je huid en zoals ze zelf zeggen: “geen ‘verzorgende’ hoop-in-een-potje”. No-more-bullshit! #nomoremeuk!

HET ONTSTAAN VAN LOÏS LEE

Een aantal jaren geleden raakte Debbie, de eigenaresse van Loïs Lee, haar milt kwijt tijdens een motorongeluk. Je milt draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem. Het was voor haar vanaf dat moment van groot belang om haar leefstijl om te gooien. Gezonde voeding, minder stress en natuurlijke huidverzorgingsproducten waren hierin haar kernwaarden. Vanuit haar behoefte naar natuurlijke, werkzame, meuk-vrije producten ontstond Loïs Lee.

REINIGEN, HYDRATEREN EN VOEDEN

Loïs Lee bestaat uit een drie stappen systeem.

STAP ÉÉN – Ik start met het reinigen van mijn gelaat. Dit doe ik d.m.v de reinigingsolie. Deze bestaat onder andere uit lavendelolie, dit ingrediënt kalmeert zowel de huid als de geest. Ook bevat dit reinigingsproduct druivenpitolie, dit werkt als antioxidant (beschermd tegen invloeden van buitenaf) en hydrateerd. Met de warme cleansing cloth, gemaakt van biologisch katoen, verwijder je de olie, je make-up en het vuil dat je tijdens de dag hebt verzameld op je huid. Een héérlijk ritueeltje dat, naast het reinigen van je huid, ook helpt bij het loslaten van de dag die achter je ligt.

STAP TWEE & DRIE – Een crème bestaat altijd uit een deel water en een deel olie. Om water en olie te kunnen mengen en behouden zijn er emulgatoren en conserveringsmiddelen nodig. Ingrediënten die niets nuttigs voor je huid doen, in sommige gevallen zelfs hormoonverstorend en irriterend  kunnen werken maar wel noodzakelijk zijn voor een mooie crème. Debbie koos daarom voor twee aparte producten die je zelf kunt afstemmen op de behoefte van je huid.

HYDRATEREN – Met de Hydrating Essence die onder andere bestaat uit aloë vera en rozenwater geef je de huid een héérlijke hydraterende boost. De PH-waarde (zuurtegraad) van de huid wordt weer herstelt.

VOEDEN – Met de Nourishing Beauty Oil, die onder andere bestaat uit camellia olie en jojoba olie, voed je de huid. Je kunt haar als serum gebruiken (héérlijk voor een gezichtsmassage en onder je ogen) of samen met de Hydrating Essence. Zo creëer je jouw eigen verse moisturizer zonder onnodige meuk.

MIJN ERVARING

Van mijn oma kreeg ik van kleins af aan al mee dat het belangrijk is om goed voor je lijf te zorgen. Samen deden wij yoga, meditaties, kookte ze vers en biologisch voor mij en smeerde ze mij na een warm bad in met een natuurlijke olie afgestemd op het seizoen. Ook haar skincare ritueel bestond (en bestaat overigens nog steeds) uit héérlijke 100% natuurlijke producten. Ik teken ervoor dat ik op haar leeftijd zo’n huidje mag hebben als dat zij nu heeft.

Een dagelijks ontspanningsritueel waar ik naar uit kijk. Ik laat de dag van mij afglijden, de volle aandacht bij mijzelf, bij mijn huid, die mij iedere dag weer beschermd. Ze zorgt voor mij en ik zorg voor haar, liefdevol en zacht. Ze is mij dankbaar, zacht en laat haar glow zien.

De producten bevatten geen parfum, wel zijn er natuurlijke, essentiële oliën aan toegevoegd die mijn beleving nog fijner maakt.

VERPAKKING

Alle producten van Loïs Lee zijn verpakt in flacons gemaakt van donker glas. Dit beschermt de werkzame stoffen en houd bacteriën buiten het product.

SCREEN SUN SCREEN

Naast het drie stappen systeem heeft Debbie sinds kort de Screen Sun Screen gelanceerd. Een #nomoremeuk formule die de huid overdag beschermt tegen de belangrijkste oorzaken van huidveroudering, namelijk UVA/UVB straling (voor meer informatie klik hier), blauw licht (ja, dat licht dat uit je telefoon, computer en televisie schijnt) en luchtvervuiling. Iets wat niet ieder anti-zonnebrand product standaard doet.

Zoals wij inmiddels van Loïs Lee gewend zijn bevat dit product geen gezondheidsbelastende en hormoonverstorende stoffen, is het vegan en veilig voor het koraalrif. Dit product verstopt de poriën niet en misschien nog wel het allerbelangrijkste, ondanks dat het een natuurlijke Screen Sun Screen is, loop je niet rond met een witte waas over je gezicht.

Shake, Shake, Shake! Vergeet niet om dit product goed te schudden voor gebruik. De Screen Sun Screen bestaat onder andere uit zink dat de bescherming biedt in dit product. Zink ZINKT naar beneden. D.m.v een emulgator (wat de huid kan belasten) zorg je ervoor dat het product altijd mooi vermengd blijft. Omdat Loïs Lee liever kiest voor een product zonder ‘meuk’ is het een kwestie van shaken, shaken, shaken en aanbrengen. No problem!

Op de website van Loïs Lee vind je meer informatie en kun je een kijkje nemen in de webshop.

Hits: 811

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *