Mind

Inner Peace Online Retreat – mijn ervaring

De wekker gaat, ik stap uit mijn héérlijke bed en neem plaats op mijn matje. Ik voel hoe mijn schaapje (een schapenvelletje met een prachtig verhaal) warmte afgeeft aan mijn lijf en zet de meditatie “thuis komen in het nu” aan. Tijd voor een dosis innerlijke rust.

In maart kregen, net zoals vele andere bedrijven, ook de yogascholen te horen dat ze de deuren tijdelijk moesten sluiten i.v.m COVID-19. Heftige maanden met onzekerheid voor iedereen braken aan.

Lotte van Koningsveld, eigenaresse van yogastudio Hartje Yin Yoga, wilde ondanks de situatie de power van yoga en meditatie delen omdat ze erin gelooft  dat dit juist op dit moment zo nodig is. Een boost voor je immuunsysteem, dè kans om dichter bij jezelf te komen. Zoals ze het zelf zo mooi zei: “mijn missie is groter dan ooit” en zo ontstond Inner Peace Online, hèt programma dat zich richt op je lijf, je mind en je hart.

INNER PEACE ONLINE

Vier weken lang waande ik mij in de wereld van yoga en meditatie en dat vanuit mijn eigen vertrouwde, sfeervolle yogahoekje. Tijd voor mijzelf, vol selfcare, liefde, warmte en ontspanning.

Iedere week deed ik een yogales en twee mindfulness meditaties. De lessen die Lotte geeft vallen onder de yogavorm Yin. Dit richt zich voornamelijk op de diepere lagen in het lichaam zoals je bindweefsel. Bindweefsel kun je zien als een spinnenweb die alle spieren, gewrichten, pezen maar ook je cellen op zijn plek houdt. Yin yoga helpt om het bindweefsel soepel, gehydrateerd en doorbloed te houden. Je lijf krijgt ruimte en wordt flexibeler.

MIJN ERVARING

Leven vanuit het nu, dat is iets wat ik volop oefen. Hoe héérlijk is het om te kunnen genieten van dàt wat er op dit moment is, zonder na te denken over wat er straks, morgen of over een jaar zal komen.

Yoga en meditatie zijn voor mij goud waard. Na een yogales voelt mijn lichaam soepel en flexibel. Het verminderd mijn rug- en nekklachten en ik beoefen yoga dan ook iedere dag, al zijn het maar een paar korte oefeningen. Ook mediteren levert mij veel op. Mijn hoofd maakt af en toe overuren, een meditatie zorgt voor kalmte, ruimte en overzicht.

Het Inner Peace Online programma diende zich voor mij precies op het juiste moment aan. Juist in deze periode is het zó belangrijk om tot jezelf te komen en zorgen over morgen los te kunnen laten. Dit programma heeft mij hiermee geholpen op een toegankelijke, manier. De lessen zijn gemakkelijk in te passen in je dag en het resultaat is zó waardevol. Een welverdiend cadeautje voor je lichaam en geest. Je lichaam is je tempel, dat is echt zoals ik het zie. Je moet dan ook goed voor haar zorgen.

Hits: 203

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *