Beauty

Product review: Het vijf stappen skincare plan van Dr. Jetske Ultee

Een skincare routine in vijf stappen. Geen aparte dag, nacht- en oogcrèmes en geen peperdure potjes en claims. Het vijf stappenplan van Dr. Jetske Ultee, ik testte haar uitgebreid uit (lees: vier maanden lang).

Jetske Ultee is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie (voor mij echt een droombaan). Na jarenlange onderzoeken, waarbij haar steeds duidelijker werd dat claims van peperdure crèmes lang niet altijd kloppen en met alle kennis en ervaringen, ontwikkelde ze haar eigen producten. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid kocht ik het vijf stappenplan. Zou dit ècht zoveel beter zijn?

Het vijf stappenplan bestaat, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, uit vijf producten. Ik zal je vertellen waar ze voor zijn, wat ze doen en wat mijn ervaring is. Van alle producten zijn er twee variante. Zowel voor de normale tot droge huid als de normale tot vette huid.

Stap 1 – Cleanser (normale tot droge huid)

De eerste stap is het reinigen van de huid. Hiermee haal je overtollig vuil en eventuele make-up resten weg. Het ingrediënt Glycerine zorgt ervoor dat de cleanser de huidbarrière (de bovenste laagjes van je huid), op een milde manier reinigt en in balans houdt. Mijn gelaat voelt zacht en schoon aan na het gebruik.

Stap 2 – Toner (normale tot droge huid)

De tweede stap is de toner. Je sprayt een sprietsje op een wattenschijfje en brengt het vervolgens aan op de schone huid. (Tip: trek het wattenschijfje uit elkaar, zo neemt ‘ie minder product op en kun je er twee keer zolang mee doen). Het ingrediënt Niacinamide kalmeert, herstelt en brengt de talgproductie op orde. Ook is dit ingrediënt een antioxidant. Antioxidant betekend beschermend tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen. Na het gebruik van de toner worden de volgende producten die je aanbrengt beter opgenomen. 

Stap 3 – Exfoliant (normale tot vette huid)

’s Avonds gebruik ik de exfoliant. Één pompje van dit product is voldoende. Het ingrediënt Salicylic Acid heeft een exfoliërende werking wat wil zeggen dat je dode huidcellen kwijt en ontstekinkjes worden tegen gegaan. Daarnaast zit dit product vol met kalmerende stoffen. Ik zal je alle namen van de ingrediënten besparen. Too much information maybe! Naast het gebruik van een exfoliant dien je je huid extra goed te beschermen tegen uv-straling. Hier kom ik zometeen nog even op terug.

Stap 4 – Moisturizer (normale tot droge huid)

Tijd om te voeden! Deze crème is goed voor zowel de dag als de nacht en is zo mild dat ze ook onder de ogen gesmeerd mag worden. Mild betekent overigens niet dat een product niks doet. De vitamine C in deze crème zorgt voor versteviging, helpt pigmentvlekjes te verminderen en is een sterkte antioxidant. Daarnaast helpt vitamine C ook acne en rosacea te verminderen. Het ingrediënt Sodium PCA houdt het vocht in de huid vast en zo zijn er nog een heleboel mooie ingrediënten te benoemen die verwerkt zijn in de crème. Zoals Jetske zelf zegt: ‘een echte mooimaker’. De crème bevat net zoals alle andere producten geen parfum, dit zou de huid namelijk kunnen irriteren. De crème is zacht, makkelijk smeerbaar en geeft een gezonde glow.

Stap 5 – Suncare (SPF 15 voor alle huidtypen)

De laatste, maar wat mij betreft belangrijkste stap, is de zonnebrandcrème. Ook wel dè antirimpelcrème. Deze crème beschermd tegen UV-A en UV-B straling (meer lezen over de zon? Klik hier!) en bevat daarnaast Niacinamide en Vitamine E voor extra bescherming. De crème smeert makkelijk uit. Wel is het belangrijk dat je tien minuten wacht voordat je je make-up aanbrengt. De crème heeft wat tijd nodig om in te trekken. Je gebruikt haar, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, ‘s ochtends. Pluspunten verdienen? Smeer dan overdag nog eens bij, mocht je geen foundation dragen.

Mijn mening over het vijf stappenplan

Ik gebruik het vijf stappenplan inmiddels vier maanden. Ten eerste gaan de producten ontzettend lang mee. Ik heb pas een nieuwe moisturizer en cleanser aangeschaft, de rest is nog niet op, heel fijn! Daarnaast is mijn huid rustiger, egaler en bovenal zachter geworden. De dofheid is verdwenen en er is een glow voor teruggekomen. Natuurlijk heb ik een zwak voor lekker geurende crèmes, maar nu ik deze producten gebruik kies ik toch liever voor die van Jetske Ultee. Een ander groot voordeel is dat Jetskte Ultee gebruik maakt van een pompje. Hierdoor kan er geen zuurstof bij het product komen zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft.  

 

Hits: 8273

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *