Interviews & Stories

Het ochtendritueel van Talia van Essen (eigenaresse van One Moment a Day)

De ochtend bepaalt voor een groot gedeelte hoe de rest van je dag zal verlopen. Een goede start is daarom onwijs belangrijk. Met deze serienemen wij een kijkje in het ochtendritueel van een voor mij inspirerend persoon. Vandaag het ochtendritueel van..

Talia van Essen, 37 jaar oud en samen met haar vriend Michiel woonachtig in het mooie Arnhem. Ze is de trotse bedenker en eigenaar van One moment a day! “One moment a day gaat over geluk: elke dag een momentje van klein geluk maakt je leven mooier. Dus als je elke dag één geluksmomentje voor jezelf vastlegt, train je jouw brein om stap voor stap gelukkiger te worden. One moment a day is ontstaan vanuit mijn eigen levenservaring en de dingen waar ik blij van word. Het begon allemaal in een mindere periode van mijn leven. Ik zat namelijk zelf in een burn-out. Op een dag legde ik een foto vast van een momentje waar ik blij van werd. Ik wilde het momentje vasthouden. Dat voelde goed! Dezelfde dag bedacht ik me: Wat als ik dit elke dag ga doen? En elke dag een foto maak van iets wat me blij maakt. Dat zal me vast goed doen.” Dat ging ik doen. Dat deed me zo goed! Ik kwam er achter dat er altijd een momentje te vinden was wat me blij maakte. Door het vastleggen hield ik dat momentje als het ware vast. Elke dag kwam daar weer een momentje bij. Ik creëerde een plek met fotos van geluksmomentjes. Instant happiness als ik er naar keek! Wat begon met één simpel geluksmomentje, leidde voor mij tot de weg naar geluk en tot One moment a day.”

WAT KOMT ER ALS EERSTE IN JE OP WANNEER JE S OCHTENDS JE OGEN OPENT?

“Dankbaarheid! Dat ik me oké voel, dat ik me gezond voel en dat ik gewoon kan opstaan. Oprah Winfrey vertelde iets in één van haar boeken dat me altijd is bijgebleven: wanneer zij opstond, zich oké voelde en gewoon naar de douche kon lopen, dan had de dag al 5 van de 5 sterren. We denken soms dat dingen vanzelfsprekend zijn, maar dat is niet zo. Dankbaar zijn voor de ogenschijnlijk gewonedingen laat je anders kijken naar je dag.”

TIJD VOOR JE OCHTENDRITUEEL, VERTEL, HOE ZIET DAT ERUIT?

“De laatste tijd ben ik toevallig meer met mijn ochtendritueel bezig. Ik ben me ervan bewust dat je in de ochtend je eigen start van de dag kunt creëren. Je eigen mindset zetten. Daarom kies ik er nu ook bewust voor om me te richten op waar ik blij van word. Elke ochtend lees ik een stuk uit een inspirerend boek, dat geeft me rust en inspiratie. De ene ochtend doe ik ademhalingsoefeningen en een andere ochtend schrijf ik dingen voor mezelf op die me positiviteit geven. Ik merk dat ik de dag zo op een fijne manier kan starten. Vanuit rust en positieve energie.

En onder het douchen zet ik vaak een muziekje op dat me vrolijk maakt! Ik heb een playlist met happy songs. Eén daarvan is ‘Its a beautiful dayvan Michael Bublé. Als je dat nummer hoort word je meteen vrolijk!”

MET WELK ONTBIJTJE START JE JE DAG OP EEN GOEDE MANIER?

“Hmmmik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd minder goedontbijt. Het eerste wat ik klaar maak is een heerlijke cappuccino voor mezelf! Daar word ik blij van. Ik drink meteen al best veel water. Ik heb eigenlijk twee dingen die ik als ontbijt eet: een bakje Skyr met fruit of ei-banaan pannenkoekjes. Dat voelt als een gezond ontbijt. Maar het komt ook voor dat ik dat pas wat later op de ochtend eet.”

HOE VERZORG JE JE GEZICHT EN LICHAAM S OCHTENDS?

“Het eerste wat ik doe als ik opsta, is mijn gezicht wassen met koud water. Dat is meteen een opkikker! Een heerlijke warme douche in de ochtend heb ik ook echt nodig. Ik hou van douchen! Wat ik ook fijn vind onder het douchen is showerfoam.”

WAT HELPT JOU ALS JE MET HET VERKEERDE BEEN” UIT BED BENT GESTAPT?

“Dat vind ik best lastig. Dan probeer juist de tijd te nemen om even te lezen. Om de positieve flow en het vertrouwen weer op te pakken. Me te laten inspireren. Meestal komt er dan toch een soort rust over me heen.”

WAT IS JE ULTIEME TIP VOOR HET BEGIN VAN EEN FANTASTISCHE DAG?

“Start je dag met iets positiefs! De manier waarop je je dag start is bepalend voor de rest van de dag. Wanneer je er bewust voor kiest om de dag met een positief ritueel te starten, zal je hier de rest van de dag profijt van hebben.

En de rest van de dag

Zet je nieuwsgierige bril op en kijk naar de kleine dingen die je gelukkig maken. Momentjes van vreugde, liefde en dankbaarheid. Een glimlach, een knuffel of een heerlijke cappuccino. Met het zonnetje in je gezicht. Dat is geluk. Wanneer je elke dag één geluksmomentje vangten vastlegt, zal je merken dat je steeds gelukkiger wordt.”

Dankjewel Talia, voor het kijkje in je ochtendritueel. Wat een fijne tip, het vastleggen van je geluksmomenten. Op die manier ben je je nog bewuster van al het moois dat het leven te bieden heeft.

Via de website en Instagram pagina van One moment a day kun je al haar tips en ontwikkelingen volgen.

 

Hits: 372

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *