Holistic Beauty Therapy – mijn ervaring

Stel je voor, rustgevende geuren, meditatieve muziek, massagetechnieken, edelstenen, coaching in combinatie met natuurzuivere producten. Ik onderging een Holistic Beauty Therapy waarbij zelfliefde centraal stond. Iets waar veel vrouwen moeite mee hebben. De vraag die ik mijzelf stelde: waarom vinden veel vrouwen het steeds lastiger om zichzelf te accepteren?

Donderdagmiddag, ik ben uitgenodigd voor een Holistic Beauty Therapy bij Ceder Baars. Een behandeling gericht op ontspanning en acceptatie, vanuit complete liefde voor je lijf, ervan uitgaande  dat lichaam en geest één zijn. Ik kom aan bij haar gloednieuwe praktijk in hartje Nijmegen. Onder het genot van een kopje thee, vertelt Ceder over de holistische wijze van behandelen. Behandelen vanuit zachtheid en liefde, zonder oordeel. Vanuit het idee, dat alles er al is en de schoonheid al in je zit. De visie van het merk Colour & Spice, waar Ceder mee werkt, is ontstaan vanuit de wens om vrouwen, d.m.v natuurlijke producten te versterken, van buiten maar ook energetisch en spiritueel.

Toegedekt met warme, zachte dekens lig ik op de behandelstoel en geef ik mij over aan de handen van Ceder. Mijn gelaat wordt gereinigd met een warme, zachte olie op basis van druivenblad extract, gevolgd door een warm compres. De rustgevende geur van lavendel dwarrelt door de ruimte. Ceder maakt tijdens de behandeling gebruik van prachtige edelstenen, die liefdevol verdeeld worden over mijn lijf, om de werking van de behandeling te versterken. Tijdens het intrekken van de peeling, die zorgt voor een diepe reiniging van de huid, worden mijn voeten gemasseerd d.m.v de voetreflex techniek. Alle organen/lichaamsdelen in ons lichaam staan in verbinding met onze voeten. Zo kan Ceder bijvoorbeeld aan mijn voelen hoe ik als persoon in het leven sta en in elkaar zit. Daarnaast bevorderd deze massage het zelfherstellend vermogen van het lichaam en heeft het een goede dosis ontspanning.

Tijdens het luisteren naar meditatieve muziek, worden mijn gelaat, schouders en nek gemasseerd. Ik geniet van een masker op basis van wilde bloemen en voel hoe ik langzaam uit mijn hoofd stap en in mijn lijf kom. Alle producten zijn gemaakt van pure, geneeskrachtige en natuurzuivere ingrediënten.

Na de behandeling volgt het coachgesprek en advies voor body, mind & soul. Middels opdrachten en vragen helpt ze je bij het vinden van rust in jezelf, liefde voor jezelf, luisteren naar je lijf, je huid en je hart. En bovenal te genieten van dat wat het leven je te bieden heeft.

Terugkomend op mijn vraag: “waarom wordt het steeds lastiger om jezelf te accepteren?” Ik vroeg het Ceder, die naast Holistic Beauty Therapist ook coach is.

Ceder: “Eén van de redenen is social media. Vroeger, toen er nog geen social media was, kon je je alleen maar vergelijken met anderen uit je dorp, sportclub, vrienden of collega’s. Vaak zaten hier een paar hoogvliegers bij, die het hadden gemaakt in jouw ogen, maar grotendeels bleef het allemaal heel normaal. Je keek misschien op tegen iemand op tv, of uit tijdschriften maar dat was allemaal op afstand. Nu, met social media, (Instagram, Facebook en LinkedIn) volg je de mensen die in jouw interessegebied tot de top behoren. Houd je van sporten, dan volg je een aantal fitgirls. Ben je veel met voeding bezig, dan volg je mensen die ontzettend veel over voeding weten en dit ook 100% onder de knie hebben. Wil je graag een gladde huid, dan zoek je mensen die een gladde huid hebben of bijvoorbeeld heel mooi make-up aan kunnen brengen. Voor welk interessegebied dan ook, je zoekt jouw ideaalbeeld op en die volg je.”

Maar hoe realistisch is dit ideaalbeeld? Zijn de beelden die je ziet op social media ‘eerlijke foto’s’? Kun je jezelf hier aan meten?

Ceder: “Je ziet de mooiste, de gezondste, de fitste, de liefste en de slimste mensen. Ze komen allemaal, dagelijks in jouw eigen, unieke mix van verlangens voorbij.

De mensen die je volgt, die volgens jou die top bereikt hebben, geven een beeld van slechts een heel klein percentage van de bevolking. Dit kan je het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. De wereld is vergroot en je zelfbeeld verkleind. We krijgen het idee dat alles maakbaar is. Dit is een gebied wat in een korte tijd snel is veranderd en ik denk dat het daarom ook steeds lastiger wordt om jezelf te accepteren.”

Wat kan je hier volgens Ceder aan kunt doen?

– Ont-volg de accounts op social media waar je een negatief gevoel van krijgt.

– Maak meer tijd om in contact te komen met jezelf.

Als je goed in contact staat met wat je wilt, wat je passies zijn, waar jij blij van wordt en waar je hart ligt, dan is het makkelijker om je eigen pad te kiezen en je minder te vergelijken met anderen.. Hoe kom je meer in contact met jezelf? Dat is heel persoonlijk, kies vooral een manier die bij je past. Je kunt hierbij denken aan meditatie, yoga, coaching, schrijven, praten met anderen, lezen, tekenen, beweging, of de natuur. Of natuurlijk een Holistic Beauty Therapy, waar Ceder ondersteunt waar nodig is om meer in contact te komen met jezelf!

De behandeling is een waardevol cadeau voor jezelf, om even uit de ratrace van alle dag te stappen. Met volle aandacht voor jou, als vrouw, gewoon, omdat wij het verdienen.

Voor meer informatie over Ceder en haar behandelingen kun je terecht op haar website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven