Body

Medical Taping tegen hooikoorts – mijn ervaring

Wist je dat wel 15 tot 20% van de Nederlandse bevolking last heeft van hooikoorts? Klachten zoals: niezen, een verstopte neus en ook een jeukende keel, neus en ogen zijn bij hooikoortspatiënten vast heel bekend.  

WAT IS HOOIKOORTS NOU EIGENLIJK?

Bij hooikoorts ben je overgevoelig voor pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en struiken die in bloei staan. Je lichaam krijgt een “overreactie” en reageert op onschuldige stoffen zoals stuifmeel. Dit veroorzaakt die vervelende klachten. 

MEDICAL TAPING, DE OPLOSSING VOOR JE KLACHTEN

Medical taping wordt al jaren gebruikt voor letsels en blessures zoals: rugpijn, schouderproblemen, een verzwikte enkel of knieklachten. De tape zorgt o.a voor pijnvermindering en ondersteuning van de spieren en het zenuwstelsel.

Sinds een aantal jaar wordt deze techniek ook gebruikt bij hooikoortspatiënten. De tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en bindweefsel. Het ondersteund naast de spierfunctie en het zenuwstelsel ook de bloedsomloop. De tape wordt direct op de huid aangebracht en stimuleert de huidsensoren (cellen die prikkels ontvangen en in impulsen omzetten) die het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen. En dit allemaal zonder dat er een medicinale toevoeging in de tape verwerkt is. Twee tot drie keer tapen is genoeg voor het hele hooikoorts seizoen klachtvermindering of zelfs klachtenvrij.

MIJN ERVARING

Ik gebruik Medical taping tegen hooikoorts nu vier jaar en heb mij vandaag weer laten tapen voor aankomend hooikoortsseizoen. Voordat ik deze techniek gebruikte had ik het hele seizoen last van een waslijst aan klachten. Er werd ook vaak gevraagd: “Moet je huilen? Waarop ik dan antwoorde: “Nee…ik heb hooikoorts!”. Herkenbaar? Daarnaast werd het een uitdaging om mijn lenzen nog te kunnen dragen. Ik vond het zo irritant! Maar, sinds ik begonnen ben met Medical taping tegen hooikoorts ben ik zo goed als klachtenvrij. Dit betekend voor mij een stuk minder medicatie slikken en daarnaast ook op en top kunnen genieten van de lente en zomer zonder snot, tranen, jeuk en al die andere ongemakken die erbij komen kijken.

Voor Medical Taping tegen hooikoorts kun je terecht bij een fysiotherapeut. Vaak wordt dit zelfs vergoed door de zorgverzekering. Het heeft mij ontzettend geholpen en ik hoop dat ik jou met mijn ervaring ook kan helpen om hooikoorts voor komend seizoen gedag te kunnen zeggen. 

Heb jij ervaring met Medical Taping? 

Hits: 1205

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *