Interviews & Stories

Het ochtendritueel van Eveline Helmink (Hoofdredacteur Happinez en auteur)

De ochtend bepaalt voor een groot gedeelte hoe de rest van je dag zal verlopen. Een goede start is daarom onwijs belangrijk. Met deze “serie” nemen wij een kijkje in het ochtendritueel van een voor mij inspirerend persoon. Vandaag het ochtendritueel van..

Eveline Helmink, hoofdredacteur van het tijdschrift Happinez, auteur van het boek: “Handboek voor mindere dagen”, spreker en daarnaast co-ouder van twee zoontjes.

WAT KOMT ER ALS EERSTE IN JE OP WANNEER JE ‘S OCHTENDS JE OGEN OPENT?

SNOOZE! Ik ben niet goed in opstaan. Vooral niet als er geen zonlicht door de gordijnen naar binnen valt.

TIJD VOOR JE OCHTENDRITUEEL, VERTEL, HOE ZIET DAT ERUIT?

Ik probeer altijd tijd te maken voor vijf minuten niks voordat ik uit mijn bed stap en echt wakker wordt. Ik ga wat rechterop zitten (anders val ik gewoon weer in slaap…) en denk aan wat ik die dag ga doen, hoe ik mij voel en wie ik zal zien. Afhankelijk van of ik mijn kinderen heb of niet is het of lunchtrommels en ontbijtjes maken, sokken zoeken, tanden poetsen, jassen ritsen en tussendoor mezelf douchen en aankleden, óf ik ga even zitten met mijn ontbijt en thee. Soms kijk ik op mijn laptop naar het nieuws. Als ik de tijd heb, is het fijn even kort te mediteren.

MET WELK ONTBIJTJE START JE JE DAG OP EEN GOEDE MANIER?

In de winter vind ik een warm ontbijt lekker, havermoutpap bijvoorbeeld. Ook hou ik van volle yoghurt met fruit en een klein beetje crunch, dat varieert van supergezonde, zelfgemaakte muesli tot een hand kruidnootjes – nood breekt wet.

WAT HELPT JOU ALS JE MET HET “VERKEERDE BEEN UIT BED BENT GESTAPT”?

Muziek! Of ik nu naar mijn werk ga met de auto of op de fiets, ik luister naar muziek via mijn IPhone. Het is ook een manier om het geluid van de wereld nog even buiten te houden. Ik ben ook vrolijk als ik me niet al te veel hoef te haasten en als het licht is buiten.

WAT IS JE ULTIEME TIP VOOR HET BEGIN VAN EEN FANTASTISCHE DAG?

Laat anderen in hun eigen ochtendbubbel. Ik heb vriendinnen die meteen ‘aan’ gaan, maar ook vriendinnen die je echt even een uurtje met rust moet laten voordat ze weer aanspreekbaar zijn. ‘s Ochtends moet je een beetje rekening houden met elkaar. “Live and let live!” Als je de tijd hebt, raad ik een ochtendmeditatie aan. Het lukt mij lang niet altijd, maar het is echt fijner om met een helder hoofd een drukke dag in te gaan.

Dankjewel Eveline, voor het kijkje in je ochtendritueel. “Live and let live!” Een hele mooie waar de wereld een stuk relaxter en respectvoller van zou worden.

Hits: 969

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *