Super foodies shampoo bar – Oolaboo

Ik verbaas mij iedere keer weer over de grote hoeveelheid plastic die ik maandelijks aan de straat zet. Ik let er bewust op, neem mijn eigen groente/fruit zakjes en boodschappentas mee naar de supermarkt. Ik gebruik wattenstaafjes van bamboe en een herbruikbaar boterhamzakje. Ik stelde mijzelf de vraag: “wat kan IK nog meer doen om de afvalberg te verminderen?” Oolaboo, één van mijn favoriete merken, ontwikkelde een #nomoreplastic shampoo bar, ik testte het uit!

Een shampoo bar is een goed alternatief voor de vloeibare shampoo in een plastic fles. Door het gebruik van één shampoo bar bespaar je drie plastic verpakkingen van vloeibare variant. Ideaal wanneer je wat minder plastic zou willen wegwerpen. Ook is een vaste vorm van shampoo perfect voor bijvoorbeeld een vakantie.

TIME TO WASH MY HAIR

Nadat ik mijn haar en handen heb bevochtigd, wrijf ik de shampoo bar tussen mijn handen. Er ontstaat een naar rozen geurende schuim die ik vervolgens héérlijk in mijn haren masseer. Ik laat de shampoo een paar minuten inwerken en spoel het dan goed uit met als resultaat, zacht, glanzend, héérlijk geurend en het allerbelangrijkste, schoon haar. En dat, zonder een berg plastic afval!

INGREDIËNTEN

De shampoo bar zit vol met prachtige ingrediënten. Zo zorgen jojoba-olie en arganolie voor voeding en bescherming en heeft provitamine B5 een kalmerende en herstellende werking op de hoofdhuid. De olijfolie is een bommetje vol antioxidanten die het haar, naast de hydraterende werking, beschermen tegen invloeden van buitenaf. De shampoo bar is 100% vegan.

In een handomdraai een héérlijke frisse coupe zonder plastic. Hoe simpel kan het zijn, een beetje extra liefde voor onze mooie wereldbol.

De shampoo bar kost €15,50 en is verkrijgbaar via de Oolaboo website of bij de aangesloten haarstylisten #steundelokaleondernemer

Tip: stuur een bar per post naar een jarige, gewoon zomaar of als “ik denk aan je” cadeautje! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven