The green bag – het alternatief voor het plastic groenten/fruit zakje

Een zakje om de sperziebonen, een zakje om de tomaten, nog een zakje voor de citroenen en oja, wat verse broodjes in een zakje. Zo loopt je plasticgebruik al snel hoog op en is dit nodig? Want zeg nou zelf, het slaat toch nergens op dat groente, fruit en brood allemaal wordt verpakt in plastic? En dan heb ik het nog niet eens over de rest van alle verpakkingen. De supermarkten begonnen dit probleem ook in te zien en kwamen met een duurzamer alternatief. The green bag, oftewel een vervangend, herbruikbaar zakje van nylon. 

Jaarlijks worden er miljoenen plastic fruit- groente en brood zakjes verbruikt, niet bepaald goed voor het milieu en daarnaast ook echt niet nodig. Inmiddels zie je in vele supermarkten het alternatieve zakje gemaakt van nylon. Deze zijn voor een klein bedrag te koop en gaan vele supermarktbezoeken mee. Daarnaast zijn ze wasbaar en produceer je als huishouden een stuk minder plasticafval. 

Ik moedig je bij deze aan om ook een ‘green bag’ aan te schaffen en de plasticzakjes in de supermarkt te laten. Zo kunnen wij samen beetje bij beetje zorgen voor minder plasticafval, om zo een beetje beter voor de wereld te kunnen zorgen. 

Voor €0,69 koop je bij de Lidl een setje van twee ‘green bags’. Zeker niet te duur om te laten liggen dus.

2 gedachten over “The green bag – het alternatief voor het plastic groenten/fruit zakje

  1. AH verkoopt de zakjes nu ook! Niet te heet wassen is mijn advies.
    Goed dat je iedereen hier op wijst.

    1. Yes, goed dat steeds meer winkelketens de ‘green bags’ aanbieden. Thanks voor je advies! X Lies

Reacties zijn gesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven