Fair & Green

Product review: Marcels Green Soap

Schoonmaakmiddel, je gebruikt het dagelijks. Voor het schrobben van de keuken of de wc, voor het wassen van je kleding, beddengoed en ook voor het schoonmaken van de vaat. Maar vind je het niet wonderlijk dat al die schoonmaakmiddelen eigenlijk helemaal zo schoon niet zijn voor het milieu?

Ja, misschien zul je denken: “weer zo’n milieuverbeteraar..” Maar even zonder gekheid, zonder wereld hebben wij simpelweg geen leven en ik vind het leven persoonlijk toch echt tè leuk. Daarnaast gun ik de mensen die na mij op aarde komen ook een fijne, mooie wereld. Niet héél gek dus dat ik een beetje aan het milieu probeer te denken. Daarnaast zijn chemicaliën, die veel schoonmaakproducten bevatten, erg schadelijk voor onze gezondheid. Ik denk dat jij, na het lezen van dit artikel, ook wat meer aan onze wereld en daarbij onze gezondheid gaat denken. Want ik heb mij toch een partij lekkere schoonmaakproducten ontdekt. Nu ben je vast nieuwsgierig geworden.

MARCELS GREEN SOAP

Een merk dat gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten en agressieve, chemische ingrediënten links laat liggen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen die ècht lekker ruiken, want dat vind ik vaak het nadeel aan een natuurlijk schoonmaakmiddel, de geur is het soms gewoon net niet. Daarnaast is ook de verpakking helemaal verantwoord. Deze is namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic. Nog even een Marcel’s weetje, iedere week wordt er in Nederland 4 miljoen liter schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. Het positieve hieraan is dat Nederland volop aan de schoonmaak is, ga zo door! Maar dit kan natuurlijk wel op een wat milieuvriendelijkere manier.

Ik kreeg een pakket opgestuurd van Marcels Green Soap vol met vrolijke, gekleurde en lekker geurende schoonmaakproducten. Vloeibare allesreiniger, handzeep, allesreiniger in sprayvorm, afwasmiddel, wasmiddel, toiletreiniger, vaatwastabletten. Ze hebben werkelijk alles voor een schoon huis.

De producten van Marcels Green Soap zijn gemaakt op basis van plantaardige zepen en essentiële oliën. Hieraan zijn geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en zuren toegevoegd (dit zijn ingrediënten die het milieu en onze gezondheid belasten). Daarnaast zijn de producten uiteraard ook niet getest op dieren.

IN GEUREN EN KLEUREN

Er zijn zes verschillende geurlijnen. Sinaasappel met Jasmijn bijvoorbeeld. Een frisse, verkwikkende geur. Of Patchouli met Cranberry. Zoet en kruidig tegelijk. En Sandelhout met Kardemom. Een houtige, warme en kruidige geur. Stuk voor stuk héérlijk! Dit is dan ook de reden dat ik fan ben geworden van dit merk. Een goed verhaal en een mooie missie, namelijk een schoon huis èn een schone wereld. Fantastische producten die ik ieder huishouden aanraad. Schoonmaken is nog nooit zo leuk geweest! “Een dag niet gepoetst is een dag niet geleefd.”

Hits: 998

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *