Body

Recept – appeltjes ontbijt

Een warm appeltje met een vleugje kaneel, knapperige granola & een frisse touch van de yoghurt. Met dit ontbijt start je jouw dag geweldig.

WAT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)

  • 1 appel
  • snuf kaneel
  • snuf speculaaskruiden 
  • snuf vanillepoeder (onbewerkt)
  • handje rozijnen
  • handje granola (het liefste zelfgemaakt)
  • theelepel honing (het liefste rauw)
  • yoghurt (plantaardig)

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de appel in stukjes, je mag de appel schillen (zoals ik heb gedaan) maar de schil mag er natuurlijk ook gewoon aan blijven. Leg de stukjes appel in een pannetje en voeg hier op smaak een snuf kaneel, koekkruiden en vanille aan toe. Ik heb een half theelepeltje kaneel, een kwart theelepeltje speculaaskruiden en een kwart theelepeltje vanillepoeder aangehouden. Bak de appel ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur, blijf erbij en schep het mengsel zo nu en dan even om. 

OPMAAK/FINISHING TOUCH 

Pak een gezellig schaaltje en doe er een handje granola in (Ik zal snel mijn granola recept delen). “Bouw” het schaaltje vervolgens op met een laagje appeltjes, een laagje (plantaardige) yoghurt en weer een laagje appels. Voor de finishing touch kun je nog wat honing van een theelepeltje af laten glijden over je ontbijtje et voilà verantwoord genieten maar!

Hits: 117

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *