Body

Allergieklachten verminderen? Zo doe je dat!

Ik vertelde een tijdje geleden over medical taping tegen hooikoorts klachten. Helaas kun je natuurlijk ook allergisch zijn voor huisstofmijt. Wist je dat jij je slaapkamer (waar je gemiddeld 8 uur per etmaal verblijft) met een paar simpele tips kunt aanpassen naar een pollen/huisstofmijt vrije ruimte?

VERVANG JE KUSSENSLOOP – Wist je dat je via je haar en kleding de pollen en grassen die voor een allergische reactie kunnen zorgen, mee naar binnen neemt? Het regelmatig vervangen van je kussensloop (om de dag bijvoorbeeld) kan helpen om je hooikoortsklachten/huisstofmijt-allergie te verminderen.

VERMIJD VLOERBEDEKKING – Natuurlijk is het niet fijn dat wanneer je met je warme voetjes uit bed stapt, je op het koude laminaat, tegelvloer of houten vloer stapt. Maar vloerbedekking is bij een allergie ècht af te raden! Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een kleiner matje met leuk design die je regelmatig, op hoge temperatuur kunt wassen. Ik ben ook echt een tegenstander van het gebruik van vloerbedekking in klaslokalen. Naast dat er te weinig ventilatie in klaslokalen is, heeft het bij mij gezorgd voor onnodig veel klachten.

SCHONE WAS BUITEN AAN DE WASLIJN? – Hoe fijn het ook is en fris het ook lijkt om je schone was buiten aan de waslijn te laten drogen, ook hier worden hooikoortspatiënten in het hooikoortsseizoen niet blij van. De pollen komen namelijk op je schone was terecht en gaan op deze manier mee je slaapkamer in.

VAN WELK MATERIAAL IS JOUW DEKBED GEMAAKT? – Om optimaal te kunnen functioneren is een goede nachtrust belangrijk. Naast een fijn matras die bij je past, kan een lekker dekbed je daarbij helpen. Het fijnste dekbed dat ik mij voor kan stellen is gemaakt van dons. Helaas is dit alleen geen goede match met mijn allergie. Om toch als een roosje te kunnen wegdromen heb ik een anti-huisstofmijt dekbed. Ideaal!

WAT GROEIT ER IN JE TUIN? – Heb jij wel eens kritisch gekeken naar welke planten/bomen er in je tuin groeien? Toen ik besloot van slaapkamer te veranderen i.v.m de berkenboom die voor mijn slaapkamerraam groeide, verminderde de klachten.

ZALFJES SMEREN – Ik heb de zalf Rino Block die ik bij de apotheek kocht getest. Je smeert een dun laagje aan de binnenkant van je neusvleugels, waardoor pollen en stof niet verder de luchtwegen in komen. Dit beperkt klachten tegen huisstofmijt en hooikoorts. Ik betaalde €15,- wat op zich best prijzig is, maar dit is het wat mij betreft wel waard. Het werkt goed en je doet er lang mee. Er zijn vast ook andere/goedkopere varianten verkrijgbaar die hetzelfde resultaat geven.

KIND MET KLACHTEN? – Heb jij een kind die altijd verkouden is? Check dan eerst bovenstaande tips. Misschien staat de oplossing er al tussen. Werken deze tips niet voor jou? Laat dan eens een allergietest doen, dit kun je aanvragen bij de huisarts. Uit mijn eigen allergietest kwam bijvoorbeeld naar voren dat ik ook allergisch bleek voor onze huisgenoot de poes.

Daarnaast ben ik heel enthousiast over medical taping, heb je dit artikel gemist? Lees hem dan hier terug.

Hits: 817

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *