Herbruikbare (lunch)zakjes – mijn ervaring

Stel, je werkt 5 dagen per week. In een gemiddeld jaar zitten ongeveer 260 werkdagen. Iedere werkdag neem je je boterhammen mee in een plastic boterhamzakje die je naderhand wegwerpt. Je verbruikt dan 260 boterhamzakjes per jaar. Wellicht heb je ook een partner en kinderen die de nodige plastic zakjes verbruiken, reken maar uit. Ik ging opzoek naar een alternatief, want dat moet toch anders kunnen.

Ik vertel het je maar eerlijk, ik nam mijn boterhammen, voor mijn ultieme vondst waar ik je zo meer over vertel, iedere werkdag mee in een plastic boterham zakje. Natuurlijk probeerde ik ook een broodtrommel uit, echter lagen mijn boterhammen door elkaar gehusseld (kipfilet met pindakaas op een bedje van rucola met wat tomaat en kaas) in de trommel wanneer ik deze opende tijdens mijn lunch. Dit bracht mij toch weer naar de plastic boterhamzakjes. Tot ik het herbruikbare boterhamzakje ontdekte.

HERBRUIKBAAR BOTERHAMZAKJE – Een vrolijk zakje van 100% katoen met een afneembare, waterdichte voering. Ze is BPA vrij (dit is een weekmaker die een hormoonverstorende werking op het lichaam kan hebben) en houd mijn boterhammen vers, ook wanneer ik mijn lunch de avond van tevoren klaarmaak.

Er zijn verschillende varianten op de markt gebracht. Zelf maak ik gebruik van de food wrap, een compleet uitvouwbare variant waar 3 boterhammen in passen. Daarnaast gebruik ik een zakje waar ik mijn crackers of rijstwafels in bewaar. Je vouwt het gemakkelijk dicht en sluit ze met het klittenband.

MIJN ERVARING – Ik maak mijn lunch vaak de avond van tevoren, het is dus een must dat het zakje ervoor zorgt dat mijn eten vers blijft. Ik kan met al mijn enthousiasme zeggen dat dit het geval is. De herbruikbare zakjes zijn, zoals ik hierboven al benoemde afneembaar, maar kunnen daarnaast ook in de wasmachine en vaatwasser, ideaal als je het mij vraagt.

Ze zijn in verschillende kleuren/prints te krijgen. Dus geen excuus, zowel leuk voor die stoere man, zakenvrouw, tijdens een picknick of voor het naar school gaande kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven