Interviews & Stories

Het ochtendritueel van Sandra van Amstel (schoonheidsspecialist bij Weleda)

De ochtend bepaalt voor een groot deel hoe de rest van je dag en humeur zal zijn. Daarom is het belangrijk om de ochtend goed te starten. Elke tweede en laatste dinsdag van de maand, vraag ik een voor mij inspirerend persoon naar zijn of haar ochtendritueel. Vandaag het ochtendritueel van…

Sandra van Amstel, schoonheidsspecialiste bij Weleda, getrouwd en moeder van twee kinderen 

Sandra vertelt iets over haarzelf en haar werk: “Na 15 jaar op de marketing en sales afdeling van Weleda gewerkt te hebben, heb ik na een flinke burn-out in 2015 het roer omgegooid. Middenin de biodynamische tuin van Weleda heb ik een schoonheidsstudio opgezet en ben daar als schoonheidsspecialist aan de slag gegaan. Door mijn baan was ik intensief betrokken bij de begeleiding en opleiding van Weleda schoonheidsspecialisten. In die jaren heb ik een enorme passie ontwikkeld voor de natuurzuivere producten van Weleda. Ik vind het heerlijk dat ik nu dagelijks praktisch in plaats van theoretisch met de producten bezig kan zijn. In de studio geef ik zeer ontspannende behandelingen met volledige aandacht die meestal in stilte plaatsvinden. Dit geeft mij de unieke gelegenheid, om een groot gedeelte van mijn werkdag mindful zonder overbodige stress door te brengen. Daarnaast geef ik heel graag workshops over natuurcosmetica en train ik samen met een collega, schoonheidsspecialisten in het geven van natuurzuivere en ontspannende gezicht- en lichaamsbehandelingen.

WAT KOMT ER ALS EERSTE IN JE OP WANNEER JE ‘S OCHTENDS JE OGEN OPENT?

Opstaan vind ik altijd vrij lastig, de wekker gaat vele malen op de sluimerstand… dus je zou kunnen zeggen dat mijn eerste gedachte in de ochtend is: Laat me alsjeblieft slapen, nog héél even. 

TIJD VOOR JE OCHTENDRITUEEL, VERTEL..

Omdat ik toch wel erg moeite heb met opstaan, krijg ik vaak een kopje thee op bed van mijn lief. Dit is een fijne manier om rustig, zittend in bed een beetje bij te komen. Ik check mijn mail en als er tijd is doe ik een korte meditatie. Mediteren helpt mij om bewuster in het “nu” te kunnen leven.

HOE ZIET JE GEZICHTVERZORGINGSRITUEEL ERUIT?

Mijn gezichtsverzorgingsritueel is vrij efficiënt. Voordat ik onder de douche stap breng ik eerst wat Amandel Reinigingsmelk aan op mijn gezicht, zodat ik mijn gezicht al douchend mild kan reinigen. Ook poets ik mijn tanden al douchend met een tandpasta zonder synthetische schuimmiddelen. Na het douchen gebruik ik altijd een serum en een dagcrème voor mijn gezicht hals en decolleté, dit sla ik nooit over! Uiteraard gebruik ik alleen mijn lievelingsmerk, onze badkamer staat er vol mee. Als ik tijd over heb, kies ik nog een bodyolie of lotion die mij op dat moment qua geur het meest aanspreekt.

WAT IS JE FAVORIETE ONTBIJTJE?

Doordeweeks ontbijt ik het liefst met een shake van haver, chiazaad, banaan, avocado diepvriesbosvruchten, dadels en walnoten. In het weekend kies ik liever voor een vers knapperig broodje of een geroosterde boterham. Ik eet volledig plantaardig dus in plaats van boter doe ik een mooie olijfolie op mijn brood.

STEL, JE WORDT NIET HELEMAAL BLIJ WAKKER, WAT DOE JE?

Op weg naar mijn werk luister ik graag naar vrolijke muziek, die ik lekker hard zet zodat ik even flink mee kan zingen. Dit doe ik alleen wanneer ik in mijn eentje in de auto zit, want echt mooi klinkt het niet. Op mijn werk aangekomen zet ik met goed weer de deuren van de studio wijd open zodat ik de vogeltjes kan horen fluiten. Ik rol de schone handdoeken was op en maak de ruimte gezellig en netjes. Voordat de eerste klant komt doe ik vaak een paar aardingsoefeningen door even heel bewust rechtop te staan en dan een paar diepe buikademhalingen te doen met gesloten ogen.

Ook sta ik even stil en ben dankbaar. Dankbaar voor ogenschijnlijke dagelijkse, simpele dingen zoals: vers water uit te kraan, een dak boven mijn hoofd en leven in vrede.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP?

Als schoonheidsspecialist zou ik hier natuurlijk een gezichtsverzorgingstip kunnen geven met betrekking tot uiterlijke verzorging, maar “schoonheid” begint wat mij betreft met mentale ontspanning. Mijn tip is om te proberen piekergedachten over het verleden en de toekomst volledig los te laten. Piekeren heeft namelijk nog nooit iemand geholpen en is daarom volledig zinloos. Een piekergedachte over het verleden heeft geen zin omdat je het verleden niet kan veranderen. Een piekergedachte over iets wat nog moet gebeuren heeft ook geen zin omdat het een illusie is om te denken dat je controle kan hebben over hoe de toekomst er uit zou “moeten” zien. Plan wat je kunt- en moet plannen, stap daarna in de flow van het leven en kijk wat er gebeurt.

Hits: 737

2 Comments

  • Marije

    Wat een leuk artikel lies! Ik heb een workshop van Sandra gevolgd tijdens 1 van de open dagen bij Weleda! Een hele zachtaardige vrouw met passie voor dr vak 🙂 Een behandeling van haar staat nog hoog op mijn wish list 😉 ( is alleen een beetje ver van Leeuwarden ) haar tip over plan wat je plannen kunt en leef voor de rest mee met de flow is een fijne !

    • @liesvertelt

      Wat leuk Marije! Ja heerlijk, genieten van een behandeling met uitzicht over de prachtige Weleda tuin. Meer dan dat je echt kunt plannen kun je niet doen. Dus meeleven met de flow is zo fijn! Lie(f)s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *