Correctbook – eindeloos schrijven voor iedereen

Wist je dat er wereldwijd 800 miljoen mensen zijn die niet kunnen lezen en schrijven? Niet gek natuurlijk, want in veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan schrijfmaterialen. De juiste oplossing? Een correctbook!

Toen Sam, de oprichter van Correctbook, op vakantie was in Zuid-Afrika, kwam hij erachter hoe groot het probleem van analfabetisme is. Je zou misschien denken dat de kinderen in dit land eerder vragen om voedingsmiddelen, maar tot zijn grote verbazing vroegen ze hem om pennen en papier.

De basis van de ontwikkeling van een kind ligt, naast gezonde leefomstandigheden, bij het leren lezen en schrijven. Op deze manier kan een kind bouwen aan een goede toekomst.

Uit deze behoefte ontstond Correctbook, een uitwisbaar notitieboek met als missie: “endless writing for everyone.” Bij ieder verkocht notitieboek help je een kind met de ontwikkeling van een goede toekomst. Het ambitieuze doel van dit mooie initiatief: vóór 2023, 1 miljoen kinderen voorzien van een Correctbook. Zo hopen ze een statement te kunnen maken naar de wereld.

Vol nieuwsgierigheid ontving ik het Correctbook. Eén met gelinieerde pagina’s en één met blanco pagina’s. De bijgeleverde pen schrijft comfortabel en geeft geen vlekken wanneer je schrijft of met je hand over de geschreven tekst gaat. Met de achterkant van de pen of het bijgeleverde wis-doekje, kun je de tekst uitwissen. De Correctbook app zorgt ervoor dat je al je notities in een handomdraai kunt inscannen zodat ze niet verloren gaan. Mocht je het Correctbook bijvoorbeeld als planner of bullet journal willen gebruiken, dan kun je het boekje doormiddel van de losse ‘inklikbare’ pagina’s helemaal naar eigen zin invullen, daar is over nagedacht. 

Ik gebruik mijn Correctbook inmiddels een aantal weken en ben ècht enthousiast. Als enorme lijstjes-fanaat gebruik ik ‘m intensief. Het geeft mij rust en overzicht. Opborrelende ideeën, to-do’s, mindmaps. Een duurzame oplossing tegen papierverspilling en een fantastisch initiatief!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven