Het ochtendritueel van Myrna van Kemenade (Oprichter en eigenaresse van yogastudio Yogadreams)

De ochtend bepaalt voor een groot gedeelte hoe de rest van je dag zal verlopen. Een goede start is daarom onwijs belangrijk. Met deze “serie” nemen wij een kijkje in het ochtendritueel van een voor mij inspirerend persoon. Vandaag het ochtendritueel van..

Myrna van Kemenade, oprichter en eigenaresse van yogastudio Yogadreams, bekend van YogaMagazine waar ze online yogalessen geeft, een geboren optimist en levensgenieter van het eerste uur.

Myrna vertelt iets over haarzelf en haar werk: “Ik kom uit een heel warm gezin waarin jezelf mogen zijn en vrijheid in keuzes centraal staan. Als vier jarige wist ik dan ook al zeker dat ik danseres wilde worden. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan is dat ook de enige focus die er is. Ik volgde mijn hart en ging er helemaal voor. Er helemaal voor gaan dat doe ik nog steeds, dat zorgt ervoor dat ik mooie dingen mee maak en dat er lieve mensen op mijn pad komen. Van amateur ballet ging ik naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na jaren als freelance danseres gewerkt te hebben, kwam ik terecht in de musicals bij Joop Van Den Ende, waar ik een fantastische tijd heb mogen mee maken als danseres en zangers in Elisabeth, Chicago en Saturday Night Fever. Tijdens een reis naar Thailand kwam ik in contact met yoga. Ik was meteen verkocht. Een tweede passie was geboren. Nu, jaren later, heb ik alweer vijftien jaar mijn eigen Yogastudio Yogadreams in Zaandam. Eerst deed ik alle lessen en organisatie zelf, maar inmiddels heb ik gelukkig een fantastisch team van mensen waarmee we dagelijks de leerlingen een stukje rust en geluk willen geven. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit al zo lang mag doen met veel plezier.

WAT KOMT ER ALS EERSTE IN JE OP WANNEER JE ‘S OCHTENDS JE OGEN OPENT?

Mijn eerste gedachte is: “Een nieuwe dag is begonnen, wat zal ik vandaag eens voor leuks doen?”

TIJD VOOR JE OCHTENDRITUEEL, VERTEL, HOE ZIET DAT ERUIT?

Ik word wakker, (doordeweeks door de wekker) en leg mijn handen op mijn buik. Dan adem ik naar mijn onderbuik toe en leg de intentie van de dag. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: liefde, kracht of rust. Zie het als een soort mantra, je herhaalt het woord met bijbehorend gevoel en laat dat via je adem door je lichaam stromen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is echt heel feitelijk. Wat je aandacht geeft groeit, dus door de ochtend heel bewust te beginnen met een bepaalde energie, zul je merken dat dat door de hele dag stroomt. Ik zeg altijd: zo binnen, zo buiten. Dus hoe jij je van binnen voelt dat straal je ook uit en ontvang je ook weer terug. Dat is de wet van aantrekkingskracht. Het werkt echt als een trein!

MET WELK ONTBIJTJE START JE JE DAG OP EEN GOEDE MANIER?

Ik start de dag met een glas warm water met citroen om de afvalstoffen van de nacht/vorige dag door te spoelen. Het voelt ook heel schoon op de één of andere manier. Het liefst ontbijt ik met een zelf geperst sapje van: appel, wortel en gember. Een schaaltje Griekse yoghurt met granola en wat fruit erbij en natuurlijk koffie. Ja! ik weet het, als yogi moet ik nu groene thee roepen maar goede koffie is mij heilig en ik word daar heel vrolijk van.

HOE VERZORG JE JE GEZICHT EN LICHAAM ‘S OCHTENDS?

Ik was mijn gezicht met een schuimgel van Garnier. Om de dag scrub ik mijn huid met een scrub van Dr. Brandt. Daarna een dagcrème die ook van dr. Brandt is. Ik heb veel verschillende merken uitgeprobeerd, maar mijn huid kan niet goed tegen de parfum die in veel crèmes zit. In dit merk zitten geen parabenen en parfum. Mijn lichaam smeer ik met name in de zomer in met natuurlijke kokosolie (waarmee je ook kunt koken). Wist je dat dit ook een natuurlijke factor 15 is? Dus ik gebruik het tevens ook als zonnebrand, lekker praktisch.

WAT HELPT JOU ALS JE MET HET “VERKEERDE BEEN UIT BED BENT GESTAPT”?

Als ik mij een beetje suf voel dan ga ik hardlopen. Dat helpt meteen om je bloed te laten stromen en je bent lekker buiten. Ik ga daarna pas ontbijten.

WAT IS JE ULTIEME TIP VOOR HET BEGIN VAN EEN FANTASTISCHE DAG?

Starten met lauwwarm citroenwater. Ik heb het mijn vader ook aangeleerd, hij doet het nu ook. En natuurlijk de intentie van de dag zoals hierboven beschreven.

DE TIP VAN EEN YOGI

Doe elke dag iets! Ik weet dat veel mensen de discipline missen om elke dag of regelmatig op de mat te stappen. Als je niet te streng bent voor jezelf en jezelf belooft om elke dag in ieder geval bijvoorbeeld één zonnegroet te doen of een paar minuten naar je buik te ademen en dit ook doet, dan merk je dat je meteen een goed gevoel krijgt en trots bent dat je je aan de afspraak hebt gehouden. Dus kleine stapjes. En je zult merken, omdat je een start maakt doe je meestal tóch meer.

Dankjewel Myrna, voor het kijkje in je ochtendritueel. Doen wat je leuk vindt, zoals jij dat beschrijft over je prachtige baan. Als iedereen dat zou doen, dan ontstaan de mooiste momenten.

Via de instagram pagina van Myrna kun je al haar ontwikkelingen volgen.

4 gedachten over “Het ochtendritueel van Myrna van Kemenade (Oprichter en eigenaresse van yogastudio Yogadreams)

  1. Wat een leuk stukje over Myrna. Met veel plezier gelezen. En die citroen-sap in de ochtend doe ik ook, wel met honing erin, aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven