City Guide – Hotspots Zutphen

Zutphen, een pittoresk stadje in de Achterhoek vol prachtige, oude panden en hofjes. Je kunt er héérlijk vertoeven, genieten van de fijne restaurantjes en de leukste shop adresjes bezoeken. Ondek de leukste plekjes van Zutphen.

RADIJS CONCEPTSTORE – Voor een bijzonder sieraad, een prachtig kledingstuk, of fijne lifestyle-producten kun je terecht bij Radijs. Wat ik er, naast de prachtige producten zo leuk aan vind, is dat ze graag samenwerkt met Nederlandse labels en coming-up ontwerpers. Kortom, zeker een bezoekje waard.

Laarstraat 20, Zutphen

BLOEM OP DE TAART – Naast Radijs vind je het lekkerste en prachtigste adresje voor een héérlijke tartelette, koek of een prachtige punt taart. Neem plaatst in de sfeervol ingerichte koffiebar en geniet van al het lekkers. Vergeet niet om na je bezoekje een zakje fudge mee te nemen om thuis nog even te kunnen nagenieten.

Laarstraat 22, Zutphen 

THUIS BIJ KAAT – Van woonaccessoires tot kaarten en verzorgingsproducten. Je vindt het bij deze fijne woon- en cadeauwinkel. Alles met een Scandinavische touch, ik word er blij van!

Nieuwstad 23, Zutphen

MEVROUW BAGIJN – Een walhalla voor iedere tassen en sieraden liefhebber, zoals ik. Met merken zoals: Lott Gioielli, Fabiënne Charpot en Lou Lou vind je hier gegarandeerd een eyecatcher die je outfit compleet maakt.

Lange Hofstraat 31, Zutphen 

STIL LEVEN – Dit is dè intérieur winkel voor inspiratie en advies. Zoals ze zelf zeggen: “The stillness in your immediate living environment can give you the feeling of “coming home”. En dat is wat je voelt als je de winkel binnentreed. Een gevoel van thuiskomen.

Houtmarkt 73, Zutphen

GENIET CAFÉ – Kies je graag voor biologisch? Dan ben je hier op het juiste adres. Geniet in één van de prachtige hofjes van een héérlijke lunch, een stuk taart met een goede kop koffie of een glas wijn in een huiselijke sfeer. Liever iets voor onderweg? Dan is de picknick to go misschien een goed idee.

Oude Bornhof 55 – 57, Zutphen

BY NORD CONCEPTSTORE – Voor de prachtigste items voor in je badkamer, woonkamer, keuken en aan je lijf. By Nord bevind zich daarnaast ook in een prachtig pand, een feestje om doorheen te lopen.

Lange Hofstraat 16a, Zutphen 

WAAR CONCEPTSTORE – Voor een cadeau met een goed verhaal moet je bij WAAR zijn. Eerlijkheid, duurzaamheid en liefde voor de wereld staan hier centraal. Van boeken, sieraden, planten tot chocolade, je vind het allemaal bij deze fijne winkel.

Korte Beukerstraat 14, Zutphen

DE BROODBODE – Lekker uitrusten na het shoppen onder het genot van een vers, huisgemaakt broodje. Klinkt goed toch? Tip: het broodje carpaccio is hemels. Al kan ik je de Sweet Nuts koek ook aanbevelen.

Laarstraat 12, Zutphen 

DE KLEDING BIEB – Verantwoord voor de planeet, iedere maand iets anders in je kast, gewassen en gestreken, geen miskopen meer en voor ieder wat wils. Ideaal toch? Woon je niet in Zutphen? Dan kun je de items natuurlijk ook gewoon kopen. Tip: boven de Kleding Bieb vind je Het Land van Geuren voor de lekkerste etherische oliën en passend advies.

Laarstraat 53, Zutphen

SU & JILL – Voor de prachtigste, stijlvolste kinderkleding en het allerleukste speelgoed voor de kleintjes kun je terecht bij Su & Jill. Ook voor de mama’s een héérlijke winkel trouwens.

Sprongstraat 9, Zutphen

BONBONATELIER JANSON – Een stedentripje is wat mij betreft pas geslaagd wanneer ik een doosje bonbons in mijn bezit heb. Bij Bonbonatelier Janson vind je de lekkerste ambachtelijke chocolade en bonbons. 

Korte Hofstraat 12, Zutphen

KLARESTYLE – Tegenover Janson vind je woon -en cadeauwinkel KlareStyle. Met merken zoals Zusss, Yos2You en mijn-stijl vind je gegarandeerd een leuk cadeautje voor en ander of gewoon lekker voor jezelf.

Korte Hofstraat 5, Zutphen

NELEMAN – “Just Fucking Good Wine” De wereld al wijndrinkend een beetje mooier maken. Dat klinkt als muziek in mijn oren. De wijnen van Neleman zijn duurzaam, vegan en fucking good. Neem een kijkje in de prachtige brandstore, proef en laat de schoonheid van het leven verbeteren.

Groenmarkt 10, Zutphen

Dit was een greep uit mijn favoriete hotspots in de sfeervolle, Hanzestad Zutphen. En er is nog zoveel meer moois te zien, dus plan een dagje Zutphen en ontdek de sfeervolle hofjes, middeleeuwse panden, winkeltjes en eetgelegenheden.

GROEN – Een groot pluspunt in Zutphen vind ik het watertappunt op de markt waar jij je drinkfles kunt vullen en de vele stickers van Zero Waste Nederland die vertellen dat het meenemen van je eigen verpakkingsmateriaal geen enkel probleem is. Ook TooGoodToGo, het initiatief wat voedselverspilling tegengaat is goed vertegenwoordigd in Zutphen.

BEREIKBAARHEID – Wil je deze stad met het openbaar vervoer bezoeken? Vanaf het station loop je binnen vijf minuten het centrum in. Zoek je liever de natuur op? Kies dan voor een ov-fiets. 

 

2 gedachten over “City Guide – Hotspots Zutphen

  1. Wat een leuke hotspots! Hoewel ik wel eens in Zutphen ben geweest ontdek ik toch weer een aantal leuke winkeltjes die ik nog nooit heb bezocht.
    Zutphen is een heerlijke, mooie stad om te ontdekken en de volgende keer ga ik dat aan de hand van jou lijstje doen. Vorige keer heb ik in de middag een “genieterijtje besteld bij het Genietcafé. Gewoon omdat ik niet kon kiezen tussen al het lekkers dus kreeg ik een prachtig plateautje met van alles een klein stukje.
    Heerlijk vertoeven op het terras in dit prachtige hofje.
    Dank voor je tips! Binnenkort gauw weer een dagje Zutphen plannen.

    1. Dankjewel voor je reactie! Wat leuk, zo ontdek je in ieder hoekje en straatje weer een ander leuk winkeltje of koffietentje. Een fijn lijstje voor je volgende bezoekje aan het mooie Zutphen. Lie(f)s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven