De beste verzorging voor onze tanden en de planeet

Ieder jaar opnieuw vervuilen bergen vol plastic tandpasta tubes stortplaatsen en oceanen. Het poetsen van het gebit met een frisse tandpasta behoort tot een belangrijke stap in het ochtend- en avondritueel, maar àl die plastic tubes, dat kan ècht anders!

Leven met een groene kijk betekent voor mij bewust en met zorg omgaan met alles dat er op de wereld bestaat. Belangrijk vind ik, want ik ben bevoorrecht dat ik mag leven op dit stukje aarde met voldoende zuurstof, fluitende vogeltjes, de mooiste bloemen en de heerlijkste groenten- en fruitsoorten die zó, vanuit de boom, op mijn bordje belanden. En deze mooie momenten, die gun ik de generaties na mij natuurlijk ook.

Ik ben continu opzoek naar de beste, prettigste en mooiste initiatieven die mijn groene kijk ondersteunen en zo kwam ik in contact met het fantastische merk We Smyle. Dit Nederlandse bedrijf staat voor de beste verzorging voor onze tanden en de planeet en helpen je bij het realiseren van een plastic-vrije badkamer. In de meeste badkamers vind je standaard een plastic tube met tandpasta. Een product wat iedereen kent en iedereen gebruikt. Ik citeer een stukje van We Smyle, omdat dit precies omvat waarom het ècht anders moet:

“Elk jaar belanden er van de 20 miljard tandpasta tubes die geproduceerd worden, 1.5 miljard in onze vuilnishopen en oceanen, waar ze niet verder afbreken. De rest wordt verbrand en veroorzaakt CO2 uitstoot. Ieder jaar opnieuw.”

TANDPASTA TABLETJES, DE ULTIEME TEST

De postbode overhandigde mij hèt pakketje waar ik zo ontzettend naar uitkeek, het pakketje van We Smyle met daarin de tandpasta tabletjes. Ik testte eerder al eens een houtskool poeder en een smeerseltje uit een potje van een ander merk, goed bedacht, maar in de praktijk totaal niet praktisch en het frisse gevoel bleef weg. Je begrijpt dus dat ik met een ietwat kritische kijk de test aanging.

Eenmaal geopend was ik blij verrast, zo’n leuk pakketje met tandpasta had ik nog nooit ontvangen. De tabletjes zitten in een goed afgesloten glazen flesje. Zijn ze op, dan kunnen ze worden bijgevuld met een navul-verpakking van papier. Deze verpakking kan vervolgens weer gerecycled worden als je ‘m bij het oud-papier werpt. Daar is over nagedacht!

De tabletjes zijn helemaal natuurlijk, vrij van chemicaliën (ja helaas, ook tandpasta kan een hoop meuk bevatten) vrij van micro-plastic, gluten en uiteraard dierproef-vrij. Daarnaast kun je kiezen tussen tabletjes mèt en zonder fluoride.

Ik nam een tabletje, kauwde er een aantal keer op en begon met poetsen. Het kauwen was even wennen, maar al gauw ontstond er een zachte schuim in mijn mond met de smaak van “echte” tandpasta. Na het poetsen hield ik er een fris en glad gevoel aan over. Ik heb eindelijk dè perfecte, “groene” tandpasta gevonden.

We Smyle biedt je de mogelijkheid om de tandpasta tabletjes te testen. Zo kun je uitvinden of het ook iets voor jou is. Je kunt twee weken lang poetsen en betaald dan alleen de verzendkosten van €2,99. Een bedrijf met een missie. Een missie waar ik voor de volle 100% achtersta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven