Het ochtendritueel van Eljo van Gooswilligen (eigenaresse van Under The Botree)

De ochtend bepaalt voor een groot gedeelte hoe de rest van je dag zal verlopen. Een goede start is daarom onwijs belangrijk. Met deze “serie” nemen wij een kijkje in het ochtendritueel van een voor mij inspirerend persoon. Vandaag het ochtendritueel van..

Eljo van Gooswilligen, in de eerste plaats moeder van vier mooie, volwassen kinderen. Ook is ze een meer dan gelukkige echtgenote en eigenaresse van Under The Botree, de plek voor Yin Yoga trainingen, reizen, duurzame producten en the good vibe. Daarnaast is ze een avonturier, levensgenieter en een mensenmens.

WAT KOMT ER ALS EERSTE IN JE OP WANNEER JE ‘S OCHTENDS JE OGEN OPENT?

“Ik ben een ochtendmens, neem de tijd om te ontwaken en geniet van het concert van de vogels. Nou ja, meestal dan hè….”

TIJD VOOR JE OCHTENDRITUEEL, VERTEL, HOE ZIET DAT ERUIT?

“ ’s Morgens neem ik de tijd om de dag rustig op te starten met yoga of een kort meditatiemomentje, ruimte te voelen en te kijken naar de dag die voor mij ligt. Loop naar de keuken om de waterkoker te laten borrelen en neem een warme douche. Heerlijk ontspannen en verzachtend. Na het douchen heb ik de bijzondere gewoonte mijn gezicht te vitaliseren  met een koude plens water bij de wasbak. Upliftend en het brengt mij stap voor stap een beetje meer in staat van alertheid. Na mijn badkamerritueeltje loop ik terug naar de keuken, snijd de verse gember en schenk het warme water in een glas. Maak een smoothie voor mijzelf en voor mijn liefjes die vaak nog liggen te slapen. Loop, terwijl de gember zich vermengt met het water, naar mijn hondjes. Een grote, maar oude dame en een kleine spring in het veld verwelkomen mij met een dosis opgewektheid waar ik altijd weer vrolijk van word. Gooi ze naar buiten en snuif de eerste frisse lucht op, heerlijk!”

MET WELK ONTBIJTJE START JE JE DAG OP EEN GOEDE MANIER?

“De dag start ik met een glas warm water met verse gember en een smoothie van vers seizoensfruit, munt geplukt uit de tuin met chia- en lijnzaad en havermout. Een heerlijke latte macchiato maakt mijn ochtend helemaal compleet.“

HOE VERZORG JE JE GEZICHT EN LICHAAM ‘S OCHTENDS?

”Ik verzorg mijn huid met een héérlijke gezichtsolie, het geeft mij een energieke boost aan het begin van de dag. Mijn lijf trakteer ik op een lichaamsolie na mijn ochtenddouche. Mascara op, haar in een rommelige knot of vlecht en zo huppel ik de dag in.”

WAT HELPT JOU ALS JE MET HET “VERKEERDE BEEN” UIT BED BENT GESTAPT?

Weer terug in bed en met het andere been eruit… Zonder gekheid, ik ben een kei in relativeren en omdenken.”

WAT IS JE ULTIEME TIP VOOR HET BEGIN VAN EEN FANTASTISCHE DAG?

“Start je dag met een yoga- of een meditatiemoment, zo creëer je aan het begin van de dag al een stukje bewustwording voor jezelf en voor de dag die komen gaat. En neem een hond!”

Dankjewel lieve Eljo, voor het kijkje in je ochtendritueel. Wat een héérlijke verrijking, dat omdenken.

Via de website van Under The Botree kun je al haar ontwikkelingen volgen. Vergeet vooral ook niet om een kijkje in haar prachtige webshop te nemen en een tip voor de dames in de Achterhoek, Eljo geeft de héérlijkste yin-yogalessen. ‘T voelt iedere week weer als een mini-vakantie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven